- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
van egy B85M-E45 lapom.
mindegy melyik sata3 6gb/s csatiba dugom a rendszer ssd-t?
csakmert asrockéknál a sata 0 és 1 csati volt intel, a többi asmedia,és ő ajánlotta is. -
Hunork
veterán
Na, hát ez egy valóban halott topik...
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Még nem volt MSI lapom. A terv az 1150-re való átállás, ha nem kapok értelmes áron i7 3770-et.
Tehát ezeket néztem ki: költséghatékony B85M-G43. Vagy nagytesó B85-G43. Ez a kettő 20k-ig kivitelezhető. Esetleg: MSI Z97 PC Mate. Ha a pénzügyek úgy alakulnak.
Első körben örülök, ha egy i5 4690 megy bele.
És a lényeg, évekre kell majd.Kérdés még, hogy felismeri-e a lap/lapok a procit, mert ilyen infót nem találok a honlapon, hogy milyen BIOS verziótól támogatott. Csak azért kérdem, mert olvastam már itt, hogy némelyik alaplapnál kell frissíteni.
Segítséget előre is köszönöm! -
Ciccuka
veterán
MSI H81M LGA1150 alapoknak ahogy nézem nincs külön topikjuk, gondolom nem érdemes nyitni nekik egyet külön.
-
Gyíkac
aktív tag
Hello,
tudna nekem valaki egy képet lőni egy MIS Z87 -g45 Gaming lap hátuljáról?
azaz a chipset hátuljáról?
A neten ugye mindenhol az elejét lehet megtalálni. A hátuljáról kis felbontású képek vannak csak, s nem is arról ami engem érdekelne.
Vettem egy ilyen lapot, csak nem működik. Úgy vettem észre a hátuljáról hiányzik 2-3 smd amit célszerű lenne pótolnom, ha nem faliképnek szeretném használni a lapot.
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
Ide is bemásolom a problémámat, hátha tudtok segíteni, mert lehet, hogy alaplapi a probléma:
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok. Most raktuk össze az alábbi vadonatúj konfigot, de nem indul el..
Intel Core i5-4440
MSI H97 GAMING 3
2*4 GB Corsair Vengeance LP DDR3
nVidia GTX 750Ti
SSD - ADATA Premier Pro SP920 128GB SATA3 2,5’ ASP920SS3-128GM-C
ODD
+egy Enermax előlapi kártyaolvasó/venti szabályozó van még bekötve
Ha bekapcsolom, a ventik felpörögnek, az ODD is kap áramot, meg minden, de kép semmi nem jön be, csak egy 90-es szám a jobb alsó sarokban, ami kicsit kilóg a képernyőből.
Közben sípol is valami, ami mintha a kártyaolvasó felől jöbbe (nem az alaplapi buzzer szerintem).
Sermmi nem indul el, éedekes, hogy a billentyűzet is kap áramot, de ha pl. a numlockot lenyomom és a visszajelzője elalszik, utána már hiába nyomogatom, nem tudom visszakapcsolni.
Más géppel jól működik a keyboard, de egyébként több billt próbáltam - PS2-eset és USB-set is.
A monitort a VGA-ra és az alaplapra is rákötöttem - utóbbin semmi képet nem ad, a videokártyáról bejön a már fent említett szám, de annyi.
Mi lehet a gond? -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
A problémámat már más topicban is megosztottam, de alaplap problémára gyanakszom, ezért írok ide is, hátha valaki már találkozott hasonlóval, és tudja a megoldást.Alaplapon igp helyett pgu van kiválasztva, (msi h87m-e35) és a játékok már a dedikált kártyát használják, de a blender nem.
Pontosan ezt azt jelenti, hogy a cpu 4 szála dolgozik renderelés közben, és a gpu 3-4%-on röfög.
Friss vga driver (gtx750ti), win7 64bit, i3-4150. Gondolkodtam bios cserén, de ha egyik program (játékok) látják a vga-t, akkor a blender mért nem? Vagyis látni látja, ahogy a mellékelt képen látható, de nem akar azzal számolni. A blenderből is a legfrissebbet tettem fel, de szerintem valami alaplapi beállítást nem veszek észre...A válaszokat előre is köszönöm.
-
gg72
veterán
Sziasztok! MSI Z87 MPower SP lapot készülök venni, meg tudná mondani valaki, hogy 3pines házventiket is lehet bios-ról vezérelni, vagy csak 4pineseket?
-
gerlaip
addikt
Hát... manapság már egyre több dolgot tesznek bele a prociba, a lapokon már csak ezek vannak, amitől drágábbak, vagy olcsóbbak, meg valami kamu x-fi hangkártya meg mittomén. Én megvettem az Mpowert, rögtön rossz volt, volt egy kis macera is, mire visszavették, mert a sok ki-be pakolás közben a tüskék már nem voltak egyenletesek, és rá akarták fogni, hogy amiatt rossz a lapom.
Pedig az első beszerelésnél is ugyanazt csinálta. A csere óta pedig nagyon elégedett vagyok vele. Hogy megéri-e az árát? Nem tudom.Neked mennyi plusz feszt kell adni a stabil tuninghoz? (8-10 éve a drága intel lapokban is 0,2V-ot kellett adni a hogy stabilan menjenek, egy idő után nem is bírták az alkatrészek a tuningot - úgy 1-2 év után) - én az Mpowert belőttem auto-ra, és 3,9-en megy a processzor, nem is foglalkozom már a tuninggal. Torrent közben 800 Mhz-re visszaveszi magát, akkor meg alig fogyaszt. Ezt tudja az olcsó lapban is?
-
laychi
veterán
Nem tudom minőségben mennyire lehetnek egyformák az alkatrészek.
Mert ugye 8-8 fázis,de nem egy árkategória,szóval nem hiszem,hogy az a pár plusz bios beállítás meg a csatlakozókból adódó különbségek adják a differenciát.Sokszor vacilálok és beszélem le magam,volt már az elmúlt fél évben 2-3 ilyen agymenésem
Mindenképpen kipróbálva lenne a legjobb,szívesen tesztelnék lapokatAz a baj,hogy nagyon furdal a kíváncsiság
Az hogy mennyire tenne boldoggá meg nem tudom,mint azt sem,hogy megérné e rászánni a pénzt,lehet,hogy ugyan ott lennék vele garit leszámítva.
-
laychi
veterán
Tudom,hogy megy benne,nekem Z87 G43 van,csak az enyém 4 fázisos,az meg 8,szóval kipróbálnám,hogy jobb feszt tudok e kisajtolni a procimból a mostanihoz képest.
Meg ha úgy látnám,hogy lenne értelme váltani meg jó áron el tudom adni a mostanit, akkor lenne megint egy garis lapom(erre csak 1 évet adott a bolt).Nincs a mostanival sem természetesen gond,nagyon jól összerakták.
-
laychi
veterán
Üdv.
Van valakinek msi z87/z97 g55 lapja,mellé "K"-s procija?
Pesten belül,ha lenne valakinek és volna kedves vendégül látni egy teszt erejéig a processzorom társaságában,akkor nagyon hálás lennék.PM-ben várok emberemre
-
gerlaip
addikt
Elvileg kell lennie valami hasonló tűs csatlakozásnak az alaplapon, arra lehet csatlakoztatni talán SPDIF kimenetet.
Szerk.: Most nézem, milyen régen írtad, remélem megoldódot...
-
Perzeusz
tag
Előre szégyenlem magam a kérdésért, de az MSI B85-G43 lapon hogyan tudom a hangot kivinni egy külső hangkártyára/DAC-ra?
Az USB-n kívül természetesen. Ha jól látom, nincsen rajta SPDIF koax. -
dane
senior tag
Sziasztok,
MSI Z87M-G43 lap bios frissítés után nem hajlandó elindulni. BIOS-ban frissítettem pendrive-ról.
Frissítés után a gép kikapcsolt, újra indult és többé nem bootolt.Létezik valami helyreállítási mód? Vagy csak a gari?
Köszi
-
zolee0307
őstag
Hi! Az Msi oc genie 4-et használja vki? I7 4770 procinál van értelme bekapcsolni?
Live update 6-ot érdemes használni?
-
Sokimm
senior tag
Új kérdésem lenne: (a régi magától elmúlt)
H87m-e35 lapon lehet olyat állítani, hogy bizonyos hőfok (cpu) alatt ne kapcsoljon be a venti? -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Valakinek volt már olyan jelensége, hogy néha a boot-nál van usb (2.0-ban van az egér is, meg a bill-is, meg néha a boot pendrive is), néha meg nincs?
5-ből 1x elindul kb, de ha elindul, akkor stabilan megy, nincs vele baj. Akár 3 napig is megy a gép, mindenféle usb probléma nélkül. De ha újraindítom, akkor "kockázatos" a boot-nál a jövőm.win7n (sp nélküli)-nél is, meg win7 sp1-nél is előjött, mert most raktam újra a rendszert (már amikor látta a pendrive-ot, de beletettem pár start-stop-ot a hdd-kbe... :\ )
h87m-e35
-
zolee0307
őstag
Egy i7 4771 cpu esetén van értelme bekapcsolni az oc genie-t a biosban? Egyáltalán történne bármi is?
A biost hogy lehet visszaállítani a gyárilag feltett "első" biosra?
-
zolee0307
őstag
válasz
jazzybone #154 üzenetére
Semmi gond nincs vele. Annyi a lényeg, hogy miután feltelepítetted a drivert, akkor a kis alkalmazásában a bandwith controlnál állítsd be a netednek megfelelő letöltési/feltöltési sebességet.
Nekem gyárilag 100 le és 10 fel volt, emiatt a feltöltés nem is ment, csak 10-el max. Ezt átállítottam, azóta a szolgáltató által adott értékekkel megy a net.
Nekem tp link routerem van, nem volt eddig gond. A programban be tudod állítani az egyes progik között milyen fontossági sorrendben ossza szét a sávszélességet.
-
jazzybone
újonc
Sziasztok, tervben van a gépem lecserélése és a kiválasztott alkatrészek között a msi z87 gd65 gaming alaplap is szerepel.
Olyan kérdésem lenne az alaplappal kapcsolatban, hogy a Killer E2205 Gigabit LAN csatlakozás az pontosan, hogy is működik ?
olvastam olyan kommentet más fórumon ami azt írta, hogy lekorlátozza a sávszélességed és nemtudod kihasználni az egészet...(hogy a játékben kicsi ms/pinged legyen) meg a routerel is problémázik mert nálunk 3 helyre megy a net.
szóval ha nem vagy játékban akkor is korlátozza a netet és nem engedi ki a teljes sávszélt? ( pl torrenthez vagy más gépeknek akik a routeren vannak )
vagy ezt lehet valami módon állítani ?
válaszokat előre is köszönöm
-
starovics
csendes tag
Helló mindenki olyan kérdésem lenne ,hogy decemberben összeraktam egy gépet tökéletesen ment minden de január elején eladtam a videokártyát belőle és így kénytelen vaok az új kártya megjöveteléig az integrált cput használni és itt kezdődtek el a problémák fogja magát a gép és újra indul utána megint és megint és talán a 5-6 újraindulás után fel áll a rendszer de volt már olyan is hogy elindul a gép de semmi kép... Valami épkézláb ötletet osszatok meg velem , előre is köszi.
A lap: Msi Gaming 5 illetve I 5 4690k a proci -
RoMix85
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy b85-g43 gaming lap/win7 64 bit
Segítségeteket szeretném kérni.
Valamiért nem tudom wirelesses egérrel elindítani a gépet alvó módból. Már átnéztem a biost, nem találtam erre vonatkozó beállítást, már nem tudom mitévő legyek,(engem már csak összezavar ez az uefis bios, most ismét visszaállítottam mindent alap értékekre) Erre a funkcióra szükségem lenne!
Ha esetlegesen tudna valaki érdemleges infót adni mit kellene csinálnom, az ne tartsa magában. -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Msi h87 g43 gaming alaplaphoz tud valaki adni vmi leírást, tanácsot a CPU feszültségek beállításához? Szeretném lejebb venni a feszt egy kicsit.
Szerintetek az mitől lehet, hogy a cpu-z elég érdekes értékeket ír a cpu feszhez? Van, hogy 0,0008 v is ír, meg ilyen érdekes értékeket.
Köszi előre is!
-
XaraX
addikt
Sziasztok!
MSI Z87-G45 GAMING, Core i7-4790K , giga 970 vga.
Összeraktam, megy rendesen, újraindításig.
Újraindul, aztán se kép, se hang.
Ha lelövöm, és újra bekapcsolom, megint megy.
Wint sem tudtam telepíteni, mert amikor a telepííö re-bootol, ugyan ez van, ha leállítom, és úgy bekapcs újra, közli, hibát észlelt, és kezdjem újra.
Valakinek van ötlete? -
koco
csendes tag
Sziasztok
Tervben van egy ilyen lap megvétele Z87M-G43. Érdeklődnék, hogy a legújabb bios-szal a haswell refresh procikat viheti, van valakinek ilyen tapasztalata(a proci amit kinéztem egy Intel G3258-as)?
Köszi a válaszokat.
-
LÁZ
addikt
üdv, van egy z87-g45 gaming lapom, vhogy nem lett a szivem csücske, a kérdésem az lenne, hogy olyankor mi van, ha csökkentett módban tökéletes a netem (240/20), windózba lépve pedig ennek kb a 90%-a eltűnik, okozhatja ezt pl vmi hálókártya probléma, vagy más ami a lappal kapcsolatos?
ps. windóz friss, tegnap szenvedtem fel
-
perecKING
senior tag
Nekem van hogy csak hosszas kinszenvedes utan hajlando masolni usb-re.
Az ssd is csak zotyog. Intel 520 iras 480(nem rossz) olvasas 150-180.....
Meg nem jelentem ki h a lap....de kinlodok par dologgal.
Most a vga is cserere kerult. Szerintem(!) Nem szereti az amd kartyat az inteles cucc. Jo a kartya de olyan erthetetlen anomaliak vannak h....erthetetlen.Persze msi kartya lett az uj is. Nem asom meg el az msi-t sokat fektettem bele. de eddig a sapphire-t nem sikerult nalam felulmulnia
-
atish15
aktív tag
Sziasztok.Lenne egy kérdésem. Adott egy z87 mpower max lap. Hozzájutottam egy 16gb-os sandisc ultra pendrivehoz ami usb 3.0 elvileg 100MB/s-t tud. Most másoltam és 45-50mb/s volt. Ez jónak számít mert én kicsit keveslem egy jobb usb 2.0 is tud 40körül.
-
blu79
addikt
sziasztok , szeretnék venni egy msi z87-g55 lapot , jó választás szerintetek?
-
olajecset
tag
Üdv Mindenkinek!
A szokásos téma, új gép beszerzése a fő problémám.
Konkrét kérdésem egy rejtvény számomra, mi a külömbség az MSI H87-G43 és a MSI B85-G43 -as alaplapok között, vagyis a H87 vs B85?
Intel oldalán a leírást egyformának látom.Kösz! Laci
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
A "varazs" csatlakozora tett mar valaki msata-t?
Van eszreveheto gyorsulas? -
Paulo81
aktív tag
Új hibajelenséget produkált az alaplap. Bekapcsolás után a bios a 99 kódnál megállt, lefagyott minden. Aztán a 3-ik bekapcsolásra továbbment, ilyenkor mi van?
MSI hungary: Ez már ok lehet a gariztatásra? De mi van, ha máskor/máshol nem csinálja? -
gerlaip
addikt
válasz
lukivaker93 #125 üzenetére
Sanszos, hogy a lap hibás, a procik sokkal nehezebben hibásodnak meg. Gariba vidd vissza, nem hiszem, hogy találsz olyan vadidegent akinél tesztelgethetnéd a cuccaidat...
-
gerlaip
addikt
válasz
viktor82 #121 üzenetére
De te nem a kérdésemre válaszoltál.
Újraindításkor mindig aktiválja a bandwith ellenőrzést a Killer driver a network beállításoknál, és korlátozza a torrentnél a letöltési sebességet. Ezt hogy iktatod ki, hogy ne kelljen minden újraindításnál bemenni a network beállításokba és kivenni a pipát? (Vagy azt akarod mondani, hogy az új driver nem hagyja bent a pipát? Mert szerintem nekem az új van fent, és azt csinálja.) -
lukivaker93
csendes tag
válasz
gerenda110 #123 üzenetére
Másik 1150es lap és proci segítségével
-
lukivaker93
csendes tag
válasz
gerenda110 #123 üzenetére
Szerintem elég érhető. A lapomat és a procimat akarom tesztelni, ugyanis valamelyik a 2közül hibás. Házhoz mennék!
-
gerenda110
aktív tag
válasz
lukivaker93 #122 üzenetére
na akkor fogalmazd át újra..
-
lukivaker93
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni 1150 es lapom(msi b85 g43 gamind) és processzorom tesztelésére! Debrecen és környékén. Igazán meghálálnám, és elég sürgős lenne! Köszönöm! -
miresz
veterán
Üdv!
Valakinek van itt a topicban MSI B85I GAMING lapja? Ha igen akkor lenne egy pár kérdésem.
A legfőbb az,hogy a K-s tuning megy-e a lapban? A válaszokat előre is köszönöm!
-
gerenda110
aktív tag
ez a killer network mi a francért van rajta? miért adnak ilyen csoda karit hozzá ha egy fosrakás? már nagyon felbasz agyilag hogy van egy erős lapom, amiben erős a háló kártya de a weboldalakat sem hozza be ez a fostalicska...
-
turuska
újonc
válasz
MSI Hungary #111 üzenetére
Aaa. köszi szépen
akkor nagyjából képben vagyok. A másik dolog ami zavart pont ez volt hogy úgy vettem észre kevesebb csatlakozó stb. van ezeken a lapokon. Igazából nekem nem nagyon lesz semmi különös hozzá csatlakoztatva, egér, bill. ill nemrég vettem egy wacom táblát az lesz még. A gépben is csak egy ssd lesz, nekem elég bőven 240gb, még sok is. a gép valójában grafikai progikhoz lesz, ezzel foglalatoskodom és próbálok tovább lépni. Ha nem gáz leírom a konfigot, ha látsz/láttok benne hibát várom a véleményeket. Tuning nem érdekel
Köszönöm. Szóval a gép:
Intel Core i7 3,4GHz dobozos Socket 1150 i7-4770 /BX80646I74770/
250GB Samsung MZ-7TE250BW SSD 840 Series Evo Basic meghajtó (MZ-7TE250BW
Samsung SH-224DB/BEBE SATA DVD író fekete OEM: készleten a választott boltban
Microsoft Windows 8.1 64 bit HU 1PK DVD OEM /WN7-00610/
MSI H87-G43 alaplap 1-3 nap
16GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit (CMZ16GX3M2A1600C9) (2X8GB)
Gainward GeForce GTX 770 2GB DDR5 PCIExpress /426018336-2944/
a házam a régi marad mert az elég nekem. Egy gigabyte aurora 3d, elég batár és szeretem
A táp pedig egy régi chieftec 550 ab-a. Több helyen érdeklődtem és azt mondták elég lesz ez a táp tuning nélkül. Mégegyszer köszi a segítséget.
-
MSI Hungary
Hivatalos
Jól látod. A 8-as H és Z chipek között a tuning hiánya a legfőbb különbség. Ami fontos lehet még, hogy a PCI Expressz vonalakat sem tudja szétosztani így SLI vagy Crossfire sem lehetséges a H87-es alaplapokon. Végül egy jó tanács: gondold végig hogy milyen port igényeid vannak mert a H87-es lapoknál azért nem mindig van ugyanannyi bővítési lehetőség.
-
Paulo81
aktív tag
Még egy felettébb érdeeks tapasztalattal lettem gazdagabb, erre is teljesen véletlenül jöttem rá!
Általában úgy szoktam kikapcsolni a gépet, hogy hosszabb ideig nem használom és ekkor a hosszabbítón lévő kapcsolót is kinyomom, hogy ne legyen semmi sem készenléti módban, spórolok.
Egyszer, amikor nem nyomtam ki a hosszabbítót és pár óra mülva (ez fontos!!) visszakapcsoltam a gépet, akkor láss csodát, egyből felvillant az egér meg minden, minden jó volt, nem kellett a procedúrát végigcsinálni, néztem is mint a moziban!
Mindenképp pár óra el kell teljen (kipróbáltam) a legutolsó kikapcsolás óta és úgy, hogy közben standby-ban kell legyen, hogy jól működjön.
Szóval nem szabad teljesen áramtalanítanom, mert akkor megborul megint. Végülis ha nagyon muszáj elleszek így vele... -
turuska
újonc
Sziasztok
A segítségetek szeretném kérni egy új konfig összeállításában. Az az igazság nem vagyok egy nagy szaki és amúgysem követtem az útóbbi években a dolgokat így nekem sok minden újdonság. A lényeg hogy a gépet főleg grafikai dolgokra, 3d-re használom majd ezért egy i7 4770-et szeretnék de a tuning egyáltalán nem érdekel ezért nem K-s verziót vennék dobozban gyári hűtéssel. Emellé szeretnék egy jó kis alaplapot, 16 gb ram lesz még a gépben egy 120gb-os samsung ssd és úgy néz ki hogy egy asus 280x videókártyát párosítok mellé. A kérdésem az lenne ha nem akarok tuningolni jól sejtem hogy h87 chipsetes alaplap lenne logikusabb a számomra? kicsit tartok tőle hogy ezekben az alaplapokban nem csak a felszereltség a különbség a tuning potenciálon kívűl a Z87-esekhez képest. Vagy rosszul gondolom és megélegedhetek egy H87-essel is? Szeretném kérni a segítségetek hogy mi lenne a jobb választás ill, milyen alaplapot ajánlanátok? Én eredetileg egy MSI Z87 MPOWER-t néztem ki de aztán arra gondoltam nekem nincs is szükségem egy ilyen brutál alaplapra a sima 4770 mellé hiszen nem fogok tunningolni. Jól gondolom ? Elöre is kösz a segítséget
-
Paulo81
aktív tag
válasz
MSI Hungary #106 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
viktor82
őstag
válasz
MSI Hungary #104 üzenetére
-
laychi
veterán
Szerintem a magyarországi forgalmazóval is el tudod intézni a garanciáztatást.
Nem idevág,de van egy hp laptopom,amit észak írországban vettem,7 hónap után megadta magát az akkumulátor,akkor már itthon voltam,magyar supporton keresztül lett intézve a csere,igaz az se bírta sokáig és ebayeztem egy olcsó utángyártottat.Érdekes,mert az azóta is teszi a dolgát,igaz már nem az igazi de 2 és fél éves aksi -
Paulo81
aktív tag
Nem olvastad el figyelmesen vagy nem jól értelmezed a problémát.
Amikor a bios-ba sem tudok belépni usb-s billentyűzettel és az egér sem világít, azt driver-rel nem lehet megoldani szerény tudásom szerint.
Meg miután a procedúrát végigcsináltam, utána jól működik. Olvasd el még1x kérlek. -
gerenda110
aktív tag
válasz
MSI Hungary #90 üzenetére
Windows 7 X64 Ultimate
1.1.42.1045
Nem jeleníti meg az alkalmazásokat, nem csinál semmit néha eldobálja a hálózatotkb ennyi
egy kalap szar
-
laychi
veterán
Telepítsd fel újra a drivereket,esetleg csökkentett módban töröld a régit,nekem bios frissítés után volt olyan,hogy nem akarta felismerni az usb-ket a z87 g43 lapom win7 ultimate 64x alatt,de egyáltalán nem,pedig biosban látta a sticket is és az egerem is használható volt.
Feltoltam az usb 3.0 drivereket telepítő dvd-ről,azóta hibátlan kéremszépen.Remélem ez neked is megoldást nyújt majd,amit leírtam.
-
Paulo81
aktív tag
Kedves MSI Hungary!
Van egy z87I lapom és az a problémám, hogy csak a következő esetben működnek az USB portjai az összes:
(Mire erre is rájöttem már majdnem kibasztam az egészet az ablakon, de nem hiszem, hogy normális működés)Egy ps/2-es billenytűzetről be kell lépjek a BIOS-ba, nyomin egy default settings-et - igen, hiába, hogy azon van, tök mindegy
Ezután újraindul, és láss csodát, már felvillan pl. az egér lézere, ami addig nem volt és megy az összes usb port. Addig olyan, mintha áramot sem kapna.
És ezután már újraindíthatom, akár egy oc profilt is betölthetek, múködni fog az usb, addig amíg ki nem kapcsolom, mert akkor lehet előlről kezdeni - ps/2-s billentyűzet, stb...
Kikapcsolás alatt komplett leállítást értek, nem szoktam sem hibernálni, alvást meg ilyeneket, szerencsére ssd vel gyors a gép, 6 mp alatt bootol rendesen is.Az msi fórumon még pár embernek nagyon hasonló problémája van, nekik ébredésből nem működik az usb
Két napja feltettem az 1.7-es bios-t, de az sem oldotta meg a problémát... -
viktor82
őstag
válasz
MSI Hungary #90 üzenetére
-
laychi
veterán
MSI Hungary #83-as kérdésre esetleg tudnálnadni választ?
Köszönöm. -
MSI Hungary
Hivatalos
válasz
gerenda110 #88 üzenetére
Adnál egy kicsitt bővebb hiba leírást a Z87-G45 GAMING Killer LAN hibájáról? Rákérdeznék a mérnőköknél, hogy mit tudnak tanácsolni.
Kellene:
- Op rendszer verzió
- Killer driver verzió
- Hibaleírás minél bővebben, hogy reprodukákható legyen. -
viktor82
őstag
válasz
gerenda110 #88 üzenetére
Nem kell eladni nagyon jó kis lap,hidd el az asus meg a giga lapok sem különbek!
-
viktor82
őstag
válasz
gerenda110 #86 üzenetére
Ez jó kérdés!
-
viktor82
őstag
válasz
gerenda110 #84 üzenetére
Nálam is csinálta levettem a drivert és csak sima lan-t hagytam igy tökéletes!
-
gerenda110
aktív tag
Nekem a Killer network nm csatlakozik fel, + dobálja el a sávszélemet. Erre valami?:S
-
laychi
veterán
Üdv mindenkinek.
Msi z87 g43 lapnál normális 43-44 fokos PCH hőmérséklet?
Kinél mi az általánosan jellemző hőmérséklet? -
gerenda110
aktív tag
válasz
MSI Hungary #81 üzenetére
Értem.
-
MSI Hungary
Hivatalos
válasz
gerenda110 #79 üzenetére
Megvan a válasz a problémára. A Z87-G45 GAMING csak a Sound Blaster Cinema-t támogatja, az X-Fi MB3-at nem ami egy másik szoftver/hardver megoldás a Creative-tól. Emiatt nem támogatott a scout mode. Az SB Cinema a Sourround, Crystalizer, Bass, Dialouge Plus és Smart Volume funkciókat támogatja.
-
MSI Hungary
Hivatalos
válasz
gerenda110 #79 üzenetére
Utána megyek ennek és igyekszem holnapra választ adni a problémádra.
-
gerenda110
aktív tag
válasz
MSI Hungary #78 üzenetére
fent van minden. és az X-Fi3 írja azt ki. a Cinema múködik de a creative cucc nem.(a hangkártya szerűségű scout móddal stb)
-
MSI Hungary
Hivatalos
Szóval a Sound Blaster Cinema-t pedig innen töltheted le [link]
-
MSI Hungary
Hivatalos
válasz
gerenda110 #76 üzenetére
A Z87-G45 GAMING-en fizikai hang chip egy Realtek ALC 1150-es.
A windows első sorban ehhez keresi a drivert amit [innen tölthetsz le] a megfelelő windows verzió kiválasztása után.
-
gerenda110
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Z87 G45 Gaming lapom, és van rajta ez a creative hangkártya. de azt írja nem támogatott ezköz. ilyenkor mi van? -
ClintEastwoo
tag
Sziasztok!
MSI z-87m-g43 és ASUS Vanguard B35 között filózom.
eddig csak giga lapjaim voltak, most szerettem volna kipróbálni az msi-t, de azért írtatok pár szart róla... :/
a Z87 lap nem tuning miatt kell, nem mert olcsó és sok mindent ad.Amire szükségem lenne az HDMI + Displayport, minnél több Usb3 és minnél több sata 3.
-
Maotun
őstag
Sziasztok az Mpower család mpower sp, mpower,mpower max miben külömbözik cpu tápellátásában? 16 illetve a max 20 fázis?
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
MSI-G45-Gaming Z87-es alaplapom van.
Szerintetek, ha újrahúztam a win7-et és a hátsó hangszóró kimeneten az integrált hangkártya nem ad hangot csak elöl az előlapi fejhallgató kimeneten, akkor mi lehet a gond? Minden drivert letöltöttem és újra tettem a realtekből más verziót is próbáltam, de semmi. Van egy ismeretlen eszköz az eszközkezelőben, de nem tudok rájönni, mi lehet az, lévén nincs semmi a gépemben csak, amit fel is ismer. Ötletek vagy itt PH!-n belül hova érdemes ezzel mennem?Köszi!
-
Vakbogár
csendes tag
Az msi oldalán nézegettem a Z87 MPOWER MAX AC specifikációit is.
találtam egy ilyent:" RAMDisk
MSI Command Center integrates an unlimited RAMDisk with the retail value of $35. With a RAMdisk you can create a virtual drive from your system memory enabling speeds 20x faster than a modern SSD. There are options to load complete game images, you can speed up your browser or your page file which increases your whole game system performance. "
Nem tudom, lehet én fordítom rosszul 35 dollárért aktiválja az MSi az alaplapon a RAMDisk funkciót?
-
Vakbogár
csendes tag
Egy MSI Z87 MPOWER MAX alaplappal szemezgetek de ugy nézem két darab 8 as alaplapi áram csatlakozó van rajta.
Nekem egy CFT-750-14CS tápom van amin csak 2 db 4 es van.
A mostani alaplapomhoz elég is.
Mindkét 8 as áramot használja az alaplap alapból vagy "extrém" tuningnál kell a második 8 hoz is áramot rákötni?
Másik alaplapot keressek vagy használható lesz a mostani tápommal is ? -
gerlaip
addikt
válasz
HoReSz1975 #49 üzenetére
Három hét volt a garanciális ügyintézés, kaptam egy új lapot, pöpecül megy. A lap volt a ludas, valam olyan hibája volt, amit nem lehetett javítani.
-
gerlaip
addikt
Nekem is összességében tetszik az msi lap.
Ami miatt nagyon jónak találtam az a sok extra, ami pl. az Asusnál nincs - xFi hangkártya alaplapra integrálva, 20 körös tápellátás a procinak - ez csak jóval drágább lapoknál van, illetve az integrált xFi hangkártya még talán az Asrock drágább lapjain van, de attól a márkától viszolygok, annyi filléres Asrock lapot láttam már... (egyébként megbízhatóak - hiszen az az olcsóbb Asus).Ja és sokkal esztétikusabb, minőségibb - érzetre - az Msi, pedig évek óta csak Asus lapokat vettem.
-
beteg
őstag
Elsőre tetszik. A bios, a boot korrekt. A win gyönyörűen felsuhant. A driverek az msi.com-ról pöpecül települtek. Az egész rendszer egyben van, érezhetően gyors. Teleptettem már pár ezer gépet, tudom milyen szívni, de ez most tényleg klassz.
Remélem ez is marad a véleményem! -
gerlaip
addikt
A minőségellenőrzésben még vannak gondok.
Én is 865-ös lapot vettem utoljára Msi-ből (865pe neo2), annak a hangkártyája volt rossz annak idején, fagyott tőle a windows.
Most egy z87-est vettem, az első rögtön hibás volt, igaz gond nélkül cserélték gariban.A driver frissítésre kell figyelni, csak a Liveupdate programmal megy, de ha a saját hálókártyájával próbálnál csatlakozni netre windows 8.1-gyel - esélytelen, a telepítő cd-t nem fogadja el. Bele kellett raknom egy tp-link wifikártyát, most úgy frissítek. Ez azért gáz.
-
beteg
őstag
A 848P Neo óta nem volt MSI lapom. Most vettem egy Z87-GD65-öt. Kíváncsi vagyok, hol tartanak most
-
amadeuxs
tag
Sziasztok,
szeretnek egy komplett uj masinat epiteni es az a kerdesem hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a lappal:
MSI z87 gaming mATXeddig jokat olvastam rola, de a felhasznalok velemenye szamit igazan.
Koszonom.
-
gerlaip
addikt
Egy dologra gyanakodok még. Bedugtam első indításkor a jpwr2be és a jpwr3-ba is egy-egy tápcsatit. Azzal megsüthettem valamit?
MSI MPower Z87 SP ha függőlegesen állna, a proci feletti dupla-dupla tápcsatik.
-
gerlaip
addikt
válasz
HoReSz1975 #49 üzenetére
650 G? Be is b@szna, ha egy 37 ezres táp égetne. Mert hogy egy Mercury vagy egy Vargáné és tsa. táp éget, az még érthető volt, a régi szép időkben...
Egyébként megy most a régi konfigomban a táp, szóval nem az a ludas.
-
gerlaip
addikt
válasz
HoReSz1975 #47 üzenetére
A táp 650-es Seasonic...
Az alaplapi érintkezőre gyanakodtak a garisok is, viszem vissza - remélem visszaveszik, vagy csinálnak vele valamit, kicsit mérges vagyok. -
gerlaip
addikt
válasz
HoReSz1975 #45 üzenetére
Persze. Két nyolc tűs csatlakozó is van, mindkettőt bedugva is próbáltam, csak az egyiket is. Régebbi táppal is.
-
gerlaip
addikt
válasz
HoReSz1975 #43 üzenetére
Nagyon sokat próbáltam, elemet is kivettem, össze-vissza dugdostam mindent, semmi.
A tököm tele van. Egy Asus P5B-t használok vagy 7 éve, semmi gondom nem volt vele, pedig ütöttem-vágtam, ez meg elsőre nem indul. Nem gerjedt bennem izgalom iránta. -
gerlaip
addikt
válasz
HoReSz1975 #40 üzenetére
Egy jól működő vga és egy vinyó, de semmit nem reagált akár volt benne, akár nem. Mintha nem is lett volna benne a processzor.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
pappkarcsi #38 üzenetére
Hát sajnos passzolok, most adtam el a Gigabyte R9 290 -t, de soha többet ne fogok AMD -t venni, nálam tényleg beigazolodott, hogy INTEL+NVIDIA, AMD+ATI a páros.
Érdekes, hogy vettem egy MSI N780 Lighting -ot és azzal nem csinálja a WIN 8.1 x64 Pro, hogy megeszi a memóriát, tehát az ATI kártyák driverei még mindig instabilak és megzavarják a rendszert. Az is érdekes, hogy az R9 290 -el, mindig újraindult a gépem, hiába húztam a procit és agyonfeszeltem, egyszerűen nem volt stabil, most az i7 4770K és az MSI N780LIGHTING atom stabil, beállítom neki a 4.4GHz -et 1.265V -al, vagy 4.5GHz -et 1.285V -al és nem indul újra, nem fagy ki, semmi probléma. Tehát passzolok, valami tényleg nem volt kóser nálam ezzel az i7 4770K+R9 290 párosítással.
-
gerlaip
addikt
Sziasztok!
Msi z87 Mpower sp alaplapra épített rendszert próbálok összerakni i7 4770k procival.
A problémám a következő: bakapcsoláskor 1 mp-ig felpörögnek a ventik, az alaplap felfénylik, mint a karácsonyfa, aztán semmi. Tápkábeleket szerintem jól raktam bele, próbáltam a cmos clear funkciókat csesztetni, semmi. Memória hiányára nem reagál, nem sípol, persze nincs is ideje, mert addigra leáll.iPon gari szerint az lga foglalat lábaival lehet a gond, de én nem látok elmozdulást.
Mit gondoltok, az lehet?
(mérges vagyok az msi-re, utóljára 865-ös alaplapom volt ilyen, és az is bekakált. asus alaplapokkal soha nem volt gondom, strapapíróbbnak érzem őket. segítsetek különben visszatérek az asushoz - ez provokáci akar lenni, csak reagáljatok
)
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg az msi z87-g45ömet és beletettem volna 5db MSI 280x-es videokártyát, de sajnos valamiért csak hármat lát összesen, bármelyik kombinációval kapcsolom is az alaplaphoz. riser kábelen keresztül kapcsolom őket bele. jelenleg a helyzet az, hogy az, ami az alaplapba közvetlen kábel nélkül van bekötve azt és még kettőt lát, amiből mindkettő csak az 1x-esbe működik. (1db 16x és 2db 1x). Ha bármelyik másik 16x-osba kötök be kártyát nem látja, ha 3db 1x-esbe szintén csak 1db-ot lát.
Annak van köze ehhez, hogy az alaplap fícsörei között ez van írva: • Supports 3-Way AMD CrossFireTM Technology*Ötlet-e valakinek?
-
SpeederX
csendes tag
válasz
HoReSz1975 #36 üzenetére
Most nekem is 8.1 Pro van fent.Ugyan ilyen procival.Hát a windows nem nyerte el a tetszésem.Remélem a 9-és tényleg visszatér a gyökerekhez,mert ez az OP rendszer max a TAB-okhoz alkalmas.Vagy olyan embereknek akik nem állítgatnak semmit.Teljes mértékben csak felhasználók.Persze ez csak a szubjektív véleményem.
Hiába szerettem jobban a 7-est, ezek után nem próbálkozok más tört verziókkal.Megvenni meg biztos nem fogom.Pláne hogy futószalagon jönnek az új verziók.Tuningot még nem próbáltam.De ezek szerint 1 darabig még nem is fogom erőltetniMajd ha jön valami javítás a 8.1-hez vagy tényleg megérkezik a 9.
De hogy ne legyen az egész OFF,minőségi lapról van szó tényleg.Nagyon felhasználóbarát tuning lehetőséggel,idáig a hanggal való malőrt leszámítva (persze ez se jelentkezik mindenkinél) nem lehet rá panasz. -
HoReSz1975
őstag
Nekem is MSI Z87-GD65 Gaming alaplapom van egy 4770K -val, semmi gondom nincs a driverekkel, most azthiszem visszarakom a WIN7 x64 Ultimate -t, mert a Win8.1 Pro brutálisan instabil és nem lehet vele húzni procit, miden sz@rért újraindul, még ha agyon feszelem akkor is. Nem is értem mi a francért raktam fel a WIN 8.e -et, a Win 7 -el még a 4.5GHz is stabil volt, itt meg a 4.3GHz sem az
-
SpeederX
csendes tag
Hát én sem.Csak gyanakodtam.Ez volt az utolsó ötletem,mielőtt végleg lemondok az MSI-ről
Ok.Így, hogy működik minden nem lehet panaszom.Az végett meg nem lehetne felelősségre vonni, hogy főzött windowsokra nem gyártanak használható illesztőprogramokat.
(persze biztos akad olyan is akinek így is megy minden.Ha nem kellett volna az 5.1 akkor észre se veszem a hibát.Lehet a loadertől is függ.Nem tudom.Már nem is érdekel) -
csucsbicep
nagyúr
Van itt valakinek Z87 G43 (nem Gaming) vagy G55 lapja?
-
SpeederX
csendes tag
Nos,végül sikerült megoldanom.Windows probléma volt.
-
SpeederX
csendes tag
Belinkelem amit más fórumra írtam ezzel kapcsolatban h h néz ki,h h működik a dolog.Amúgy azt szeretném még megkérdezni,h neked eredeti az OP rendszered vagy letöltötted?Mert már erre is gondoltam h lehet ezért nem megy.ill. még azt h az alaplapi hangkártyát használod vagy van külön.
"Amíg nincs a driver feltelepítve, addig megy az előlapi audio bemenet.Lehet zenét hallgatni stb.Amint feltelepítem a szoftvert(a hivatalos oldalról a legújabbat)se az előlapi se az 5.1 nem megy.Ha be akarom állítani a realtek szoftverében h stereo helyett(megjegyzem stereoban sem megy)5.1 legyen,lefagy("majd kiírja h audiobemenet keresése") és ha belemegyek újra ez fogad:
[link]
(baloldalt semmi és "X" a hangszórónál)Ha rákattintok "x"-re tehát h javítsa a hibát utána kezdődik a móka elölről,a javítás után szintén minden úgy fest mintha működni akarna.Amíg rá nem kattintok pl 1 zeneszámra vagy 5.1 v 7.1-es beállításra.
[kép1]Biosban is utánanéztem,h esetleg nincs e kilőve a dolog.Nem vezetett eredményre.Feltelepítettem az alaplapi DVD-n lévő drivert (szintén realtek) nem megy.(ezután próbáltam frissíteni 1 újabb verzióval)Frissen telepített windowsról van szó."
Egyébként mindent szakszerűen próbáltam csinálni.Tehát OP rendszer fel utána mindjárt az alaplapi CD teljes tartalma (ugyebár erre van 1 opció is,1 kattintással felnyomja az egészet----nem válogattam semmit h mit szeretnék mit nem) utána a legújabb nvidia driver és a net.Ennyi.Majd miután a telepítő CD-n lévő driverrel nem ment a hang.Első gondolatom az volt,h semmi baj,lekapom a realtek hivatalos oldaláról a legújabb drivert és jó lesz.Hát ez nem vált be.És azóta próbálkozom mindennel,de eddig semmi sem használt.Találtam a neten 2 fórumot is ahol ugyan ilyen hibájuk van az embereknek,de amint már írtam senki nem válaszol nekik.Ezért ide is már végső elkeseredésemben írok.1 csúcskat. alaplapról beszélünk,tehát joggal várom el h működjön minden.
A 2 fórum linkjea 2 kérdés feltevője ugyan az,csak az elsőnél a hozzászólásokban jelentkeznek még páran ezzel a problémával.A második linknél pedig próbál is vki segíteni)
[tomshardwer fórum]
[anadtech-es fórum]
Tehát GD45 és GD65 alaplapoknál is előfordul a probléma.
Nagyon örülnék ha tudna itt vki segíteni.Mert komolyan kifogytam az ötletekből.És sajnos az ilyen dolgot szervízben sem tudnának megoldani.Mert kb mindenki ezt az utat járná be mint én. -
SpeederX
csendes tag
A napokban vettem 1 MSI Z87 GD65 Gaming alaplapot.(mint kiderült rosszul tettem)Nem megy a hang.Már próbáltam mindent vele és nem megy.Akinek szintén ilyen vagy ennek a lapnak a gd45 változata van,nem volt problémája a hang driver feltelepítésével és működtetésével?És ha igen,hogy oldotta meg?Mert már 1 csomó fórumot bejártam ez ügyben és mindenki várja a csodát.A drágalátos MSI letöltő oldala pedig nem működik.Ha ezt a gondot sikerül is megoldani,soha többet MSI-t.Ezt a csomó időt amit beleöltem már nem adja vissza senki.Hogy létezik az hogy 1 gyártó ennyire felelőtlen?Eddig 1 ember hozzászólását olvastam akinek sikerült megoldani a hibát,az is 1 öreg driverrel.Ami természetesen win 7 -re már nem telepíthető.(az illető nem tudom mit csinált vele)
Tehát még 1x.Akinek volt ilyen gondja és sikerült megoldania.Az kérem jelezzen. -
Geryson
addikt
Mestere! Ez Z87-G45-öm (+4770k) van és ki szeretném kapcsolni a HT-t. Hol találom ezt meg? Egyszerűen nem lelem...
-
Suprax
csendes tag
Hali és BUÉK!
Kis segítséget szeretnék kérni.
MSI H87-G43 alaplapot kapott a fiam karácsonyra.
Összeraktuk, majd Win 7 telepítés után, a lap mellé rakott cd-ről drivers install.
Win eszközkezelő hibátlan lett.
Alaplapi hangkimeneten viszont nincs hang.
alc 892 drivert frissítettem netről, nem segített.Valakinek valami jó ötlete?
Köszönettel. Zsolt
-
Nova91
tag
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy mennyire megbízhatóak ezek az lga1150-es MSI lapok? Tuning nem érdekel csak működjön. illetve jobban megérik az árukat mint egy másik gyártó? Szóval ad valami pluszt?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Hunyika2
tag
Sziasztok!
Van egy MSI Z87-G45 Gaimng alaplpom és win 8.1
A secure bootot szeretném bekapcsolni, de a CSM be van kapcsolva, így nem engedi ezt belőni.
Nem találom, hogy hol tudnám ezt kikapcsolni, légyszi segítsetek.
Köszi előre is!
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Lenne gyorsan 2 kérdésem is ami érdekes lehet, ezen topik berkein belül
Első kérdésem, van egy MSI Z87-G55 alaplapom - egy i5 4670k-s procival.
Hasonló készlettel rendelkezőktől kérdezném mit lehet ebből kihozni tuning szempontból?
Jelen pillanatban a beépített OC Genie 2vel 4k-ig állította a rendszer, de ez ennél többet tud.A másik kérdésem, leírtam már egy másik topikban is, de hátha más is nézelődik.
Jelen pillanatban produkál ez az alaplap nekem egy elég furcsa dolgot.
Van az alaplaphoz 2 db 8 gigás KIT kiszereltségű memóriám, így mind a kettővel teszteltem.
Ha duálban szeretném őket behelyezni, vagyis 1-3ba 2-4be (azonos színűekbe 128 biten) akkor bizonyos időközönként kifagy a rendszer újraindul a gép.
Ha csak simán beteszem 1-2be akkor tökéletesen működik, igaz így csak a 8 gigát adja le de 64 biten üzemelnek mintha nem is KIT lenne a gépben.
Találkozott már valaki ezzel a problémával, vannak róla tapasztalatok? -
HoReSz1975
őstag
Érdekelne, hogy valakinek ven -e MSI Z87-GD65 Gaming alaplapja i7-4770K -val
Pontosabban az érdekelne, hogy a 4770K mekkora feszültségen megy neki 4.4; 4.5; 4.6; 4.7; 4.8 GHz -en, BIOS képek is jók lennének egy kiindulási beállításhoz
Én folyamatosan 4.4 - 4.5GHz -en szeretném járatni
-
Anfänger
őstag
válasz
HoReSz1975 #18 üzenetére
Az imént fissítettem az általad említett progival a BIOS-t. Mégegyszer
-
Anfänger
őstag
válasz
HoReSz1975 #18 üzenetére
Ok!
Melò utàn teszek egy pròbát. -
Anfänger
őstag
Sziasztok! Segítségetekre lenne szükségem! A páromnak vettem egy MSI Z87-G45 Gaming alaplapot,amin V 1.2-es a BIOS verzió! A legfrisebb pedig 1.5 V. MSI lapom még nem volt,Asrock-al jobban kiismerem magam. De ezen az MSI-n nem sikerül a BIOS update.
USB-röl próbáltam Flash-elni,de valamit nagyon nem jól csinálhatok,mert a biosban azt írja,amikor kiválasztom az USB-t a BIOS-frissítéshez,hogy nem talál BIOS file-t.
Tudnátok a BIOS frissítésben tanácsot adni?
BF4 game közben random újraindulgat az említett gép. A proci egy i5 4670K alapon,péntekig gyári hütövel.A max höfok prime alatt 75 fok volt 15 perc után.Más játéknál nem csinálja. Ezért szeretném a bios-t a legújabbra cserélni,hátha segítene.
Válaszaitokat elöre is köszönöm! -
HoReSz1975
őstag
Valaki tudja, hogy miért nem áll le a gép, ha kikapcsolom, a Win8.1 x64 -nél a leállítás gomb pedig kikapcsolásra van állítva
Esetleg hol találok overlock beállításokat MSI z87-GD65 Gaming+4770K -ra
-
rayoliviero
veterán
válasz
HoReSz1975 #14 üzenetére
Nekem is zabalta a memoriat nagyon az Avg 2014, szepen le is toroltem a geprol. De mas azt irta, hogy neki nem eszi. A Nortonnal nincs ilyen problemam, sem a Webrootal (elotte azt hasznaltam). Ezeknek nagyon kicsi a memoriahasznalata.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
rayoliviero #13 üzenetére
Most pár napig be voltam fosva, hogy a VGA is elszállt, de kiderült, hogy az AVG 2014 majdnem hazavágta az egész rendszert, most olvastam, hogy nem szabad felrakni, mondjuk ez offtopicos táma lenne
Felvitte a ramhasználatot 95-98% -ra és a grafikát irgalmatlanul belassította, még a beépitett IGP -vel is megnéztem, elég sokat szívtam, amire kiküszöböltem, hogy az AVG 2014 x64 csinálja ezt a géppel, visszaraktam a 2013 x64 verziót, most már minden HAPPY
Még szeretnék venni egy R9 290 non reference hütős verziót, de nem nagyon akarják kiadni őket
-
rayoliviero
veterán
válasz
HoReSz1975 #12 üzenetére
Meg szerencse, hogy a lapod garis volt.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
rayoliviero #11 üzenetére
Szerintem belenyúltam valami hibás darabba, mert amikor előszőr bekapcsoltam a gépet irgalmatlan büdős lett
-
rayoliviero
veterán
válasz
HoReSz1975 #10 üzenetére
Egy Seasonic vitte a lapot?
Ilyet sem hallottam meg, azt hittem ezekben van mindenfele vedelem.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
rayoliviero #9 üzenetére
Nem, az helyet vettem egy Seasonic M12II-620W, ez vitte el a lapot
Most egy Seasonic M12II 750W EVO Edition van benne 84 hónap garral, ez tökéletes és erőseb is
Nemsokára lesz egy bontatlan MSI z77 Big Bang MPower lapom eladó, ha viszakapom a cserét
A 3770K már elkelt
-
rayoliviero
veterán
válasz
HoReSz1975 #5 üzenetére
Milyen táp vitte el az alaplapot? Remélem nem az enermax modu (régen hirdettél egy olyat). Nekem is Modu van.
-
viktor82
őstag
válasz
HoReSz1975 #7 üzenetére
Nekem csak 4670k lesz remélem nem lesz antituningos az ivy 3770k 1.22-t kér 4.5ghz-en!
-
-
viktor82
őstag
válasz
HoReSz1975 #5 üzenetére
Most en is lap nélkül vagyok ezért gondolkodom a haswelen,most vennék egy mai mpower z87+ 4670k ugyan annyiban lennék ,ha eladom a 3770k procimat. vagy az ivyhez vegyek mpower lapot.nehéz döntés mert kifoghatok egy nem tunimgos példányt az i5 ből
-
HoReSz1975
őstag
-
viktor82
őstag
válasz
HoReSz1975 #3 üzenetére
Megérte cserélni Z77 Mpower-ről Haswel-re?Mert én is a cserén gondolkodom!
-
HoReSz1975
őstag
4.4GHz Auto feszültségen 1.19V
-
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #1 üzenetére
újratelepítettem,nem tartott sokáig természetesen.
Valakinek van tapasztalata 4770K overlock ilyen lap mellett
Mennyit tudtál kihozni belőle
-
HoReSz1975
őstag
Most vettem egy MSI Z87-GD65 Gaming alaplapot.
Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehetséges az, hogy az előtte lévő MSI Z77 MPOWER Big Bang + 3770K alatt felinstallált rendszer simán elindult a mostani gép összerakása után MSI Z87-GD65 Gaming + 4770K, akkor nem kell újrahúzni a rendszert
Úgy tudtam, hogy minden alaplap és proci csere után ajánlott ezt megtenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Építő/felújító topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest