Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz lmisi #7265 üzenetére

    mAh-ra tölt, rosszul mondtam az mV-t.
    A Moto Defy-ban sok minden kafa, sajnos az akksit vezérlő elektronika valami filléres gagyi fos :(

    Kakukkmarci: Sajnos átírni át lehet, de vissza fog írodni, ezek a telefon által detektált értékek. Ha kicsit jobban szétnézel, látni fogod, hogy a legtöbb program innen veszi a %-os töltöttség, battery condition, stb értékeket.

    Sharkybácsi: Thank you, captain obvious :D
    Igen, olvastam én is azt a hozzászólást (azért linkeltem) :)

    Az a progi, amit linkeltem, akkor segít, ha romcserekor (pl nem maxra töltött akksi miatt) rosszul detektálta be a telefon az akksit, és írásvédett a mappa. Olyankor le tudod venni az írásvédelmet, és kitörlöd a fájlt, manuálisan is. Vagy telepíted ezt az APK-t, és nyomsz két gombot. Ugyanazt csinálja.

    Szerintem kicsit egyszerűbb ezzel resetelni mint a fájlok között turkálni. Mindenesetre egy próbált megér, hiszen rontani nem ronthatsz a helyzeten.

    Ekkor a telefon újra fogja magát kalibrálni (a remélhetőleg helyes beállításokkal) és megszűnnek a nagy dropok.

    Természetesen az akkuidőt, és a döglött akksit ez sem hozza helyre, ez a töltöttség kijelzésén javít, ha a fentebb leírt dolog volt a probléma.

    Az akksi detektálása egyébként pár előre meghatározott ponton (ez viszont asszem mAh alapú) történik, a köztes pontokon pedig kb lineárisan jelzi ki a töltöttséget. Ezért fordulhatnak elő dropok, pl öreg az akksid, gyorsabban merül, és a háttérben már rég 60% környékén van, amikor neked a telefon még mondjuk 72-t mutat, mert 80%-ról lineárisan csökkenti. Aztán amikor eléri a következő "mérési pontot" akkor a töltöttséget felülírja mondjuk teszem azt 60%-ra, így 70-ről 60%-ra gyönyörű dropot láthatunk.

    Ha minden helyesen van beállítva (gyári akksi, gyári ROM pl), és dropol, akkor az pusztuló akksi miatt van.

    Viszont, sajnos az elektronika miatt nem tudja a Defy tovább tölteni az akksikat egy bizonyos szintnél.
    Persze a fali töltő jó megoldás lehet :D

    A kalibrálás azért nem mese, mert igen, létrehozza a telefon a fájlt, viszont ha ROMcserekor megváltozik az owner group, nem tudja olvasni a ROM, és okozhat dropot. De ezt le is írják:

    If you have used stock old Froyo ROM or old custom ROM, you had the old battd. The /pds/public/battd folder has permissions for the mot_accy user account only.
    You install the CM7.2 ROM with the new battd and it can not read battery data from the /pds/public/battd folder, since battd is run under the system user account. You have inaccurate battery estimation and percentage drops even on a brand new battery.
    That's why installing the old battd (and its companion lib libbattd.so) on CM7.2 resolves battery drops issue for some users.
    If you are using CM7.2 or any newer CM you can just change the owner and group for the /pds/public/battd folder and files inside it. Set both owner and group to system and the new battd will be able to read battery data files.

    A batterystats.bin a mese, mivel ott a telefon a statisztikákat gyűjti. Kb azt amit az Settings About Phone menüpontjánál az appok energiafelhasználásánál látsz. Az az. Szó szerint, statisztikai adat.

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák