Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piera23

    tag

    válasz energy4ever #14238 üzenetére

    Szia!

    72mm-es lyuktávolságod van, ezért 8 centis ventit tudsz betenni. Itt megtalálható a többi méret is.

    Nem írtad hogy előre vagy hátra kellene, bár abból hogy azt mondtad "Olyan venti kellene, ami minel tobb levegot mozgat be a gephazba" valószínűleg előre, mert hátulról nem szokás befelé fújni a gépházon kívüli levegőt. Ha ajánlanék akkor két félét mondok, mert nem tudom mennyit szánsz rá. Ha csak keveset, de azt jól akarod elkölteni, akkor az Arctic Coolingot F8-at választanám, jó áron jó minőségűt gyártanak, és nem is hangos. Ez 2000 fordulat/perces sebességgel forog fixen (3 tűs) és 31 CFM / 52.7 m3/h légszállítású. Megkapod már 1000 forint alatt. Ha akarsz esetleg egy kis szabályozhatóságot akkor a TC utótagút válaszd. Ehhez csatlakoztatva van egy flexibilis rúdon egy szenzor, amit ide-oda hajlíthatsz a gépben, ott érzékeli a hőmérsékletet és akár 500 RPM-re is le tudja lassítani magát (persze kevésbé is hűt akkor!!) PWM-est azért nem mondom, mert nem hiszem hogy 4 tűs csatlakozód lenne az alaplapon pluszba, de ha mégis, ezt is választhatod, mert az meg gépen szabályozahtó.

    Ha többet is tudsz rá költeni, akkor a Noctua márkát ajánlom, híresen jó hűtőket gyártanak, az már egy másik kérdés hogy megéri-e neked a majdnem háromszor magasabb árat. Ebből is kapsz 8 centiset (1800 RPM;53 m3/h). Sok sikert a beépítéshez.

    A 4800 RPM-est semmiképpen sem ajánlom, nagyon hangosak lesznek a magas fordulatszám miatt!!

    FONTOS! Ha Arcticot választassz és előre kell, akkor ilyenre van szükséged és nem ilyenre, mert a második az csak hátra szerelhető fel, mert kifelé tud fújni (a lapátok iránya miatt). Az első meg arra fúj amerre felszereled (megfordítható)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák