Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsepii

    tag

    Sziasztok!

    Lehet, hogy egy kicsit off a dolog, de nem találtam megfelelőbb helyet. Véleményekre lennék kíváncsi az elképzelésemmel kapcsolatban.

    Egy ismerősnek szeretnék kialakítani költséghatékony központilag kezelhető térfigyelő rendszert, mellyel több egymástól távol eső telephely kerülne megfigyelésre.

    Ami adott a telephelyeken:
    - TP-Link TL-SC3130 IP-kamerák
    - TP-Link TL-MR3420 V1 routerek
    - 3G-s internetkapcsolat (ADSL-re, stb.-re nincs lehetőség)

    A cél, hogy az IP-kamerák segítségével az egyes telephelyeken elhelyezett tárolóegységekre készüljenek a felvételek, melyeket szükség esetén vissza lehet nézni távoli hozzáférésen keresztül.

    A korábbi megoldás az volt, hogy az egyes telephelyeken lévő routerek-en meg volt nyitva egy-egy port kameránként és a 3G-s internetkapcsolatot (dinamikus DNS-el) kihasználva egy központi telephelyen található gépre telepített, az IP-kamerákhoz adott szoftverrel készültek a felvételek. Ezzel a megoldással az volt a baj, hogy nem igazán volt megbízható, mivel az internetkapcsolat néha megszakadt.

    A tervem az, hogy a felvételek telephelyenként egy Android Mini PC-re telepített szoftverrel készülnének ezentúl egy a gépben lévő Micro SD kártyára, melyeket távoli hozzáférésen keresztül lehetne visszanézni.

    Szerintetek ez az elképzelés megvalósítható, illetve célravezető? Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák