Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LadyLorien

    tag

    Sziasztok,

    Vásároltam ram kitet itt a hardveraprón. Az eladó kedvesnek tűnt, korrekt volt. Vállalt rá egyénileg 30 napos garanciát, hogy tényleg működik a ram kit és nem lesz vele gond se.
    Megérkezett a termék, beszereltem a ramokat és kiderült, hogy az egyik hibás. A gépemnek nincs baja, másik rammal tökéletesen megy, meg a rendelt egyik rammal is. Próbáltam külön a hibással, azzal nem indult. Megnéztem másik gépben is, az se indult. (A két ram teljesen ugyanaz a márka, órajel, minden.)

    Azonnal írtam az eladónak a megérkezés után pár órával, hogy a ramokból az egyik hibás és szeretném érvényesíteni az írásban vállalt garanciát és vissza is küldeném, ha visszafizette az árát. Sajnos azóta az eladó hárít, nem hajlandó visszafizetni se.
    Közölte velem, hogy ő a garanciát nem vállalta, mert postán küldte a terméket, holott előre megbeszéltek alapján ilyet nem írt sehol, csak annyit, hogy ad rá egy hónapot (szóval akkor se jelezte, hogy van rá garancia, mikor már tudta nagyon jól, hogy postán szeretném - és sima borítékba volt csomagolva!!!).

    Írásban egyeztünk meg mindenben, azért nem szeretek telefonálgatni ilyen helyzetben, mert az írásos megegyezésnek legalább nyoma van! Visszafizetni nem akar, visszaküldetni nem akarja a ramt, csak beszél össze-vissza. Állítása szerint a garanciát csak akkor hajlandó elfogadni, ha a ram működik és rendes állapotában kapja vissza. Én vagyok bolond, hogy szerintem a garancia nem erről szól?

    Tehát a kérdés: mit tudok tenni? Nem hajlandó visszafizetni a hibás ram árát. Alkudozik, hogy csak négy ezret fizet, meg hasonlók. Pedig a garanciát vállalta! Írt már nekem az anyukája is, telefonon is volt keresve. Most épp az e-mail formájú beszélgetéseket preferálja, de szeret nem válaszolni...

    Köszönöm előre is a tanácsokat. :(

    U.i.: Azt is elfogadom, ha én jártam el rosszul, bár legalább kipróbálási garancia nélkül én használt holmit nem vásárolok. Ő pedig bizonyítékot nem tud adni, hogy a ramok nála jók voltak!

    [ Szerkesztve ]

    Torpenyuszik.hu - A nyuszigazdik kisokosa!

Új hozzászólás Aktív témák