Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz fezsoo #11472 üzenetére

    Csak azt próbálták tudatosítani, hogy 5 multiplex, 5 frekvencia, tehát nem kell azon csodálkozni, amikor egyik műsor rosszabbul jön, mint a másik, attól függően, hogy az melyik multiplexbe esik.

    Lényegében ennek okát próbálták megértetni.

    Utána következő lépés, hogy a manuális keresésénél beállsz valamelyik frekvenciára, majd az antennát addig cseszteted, míg eléred a maximális kijelzési szintet. Utána megnézed a másik multiplexet is, annál is variálsz. Jó esetben mindegyiknél egy irányba lesz a maximum, noha a terjedés sajátosságai miatt, főleg reflexiós vételnél még ez sem biztos. Ilyenkor meg kell keresni az optimumot.

    Amikor az antenna ilyen módon jól be van állítva, utána már futtathatod az automatikus keresést is. Vagy letárolod manuálisan, külön-külön.

    Összességében, szakmai szemmel nézve korrekt a tájékoztatás szerintem, legfeljebb a "jelbegyűjtés" kicsit fura szó, vagy legalábbis nem szoktunk így beszélni, de mindegy végeredményben.

    Meg mintha kihagyták volna azt az opciót, hogy bizonyos helyeken esetleg semmivel nem jön be normálisan egy adott multiplex, mert vételi fehér foltnak minősül a terület.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák