Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kulu22

    aktív tag

    válasz Teasüti #8241 üzenetére

    Van egy olyanom is (kínai szintén), egyenlőre ez csak ilyen kísérleti jelleggel megy nálam. Igazából semmi olyat nem nyomtatok ami indokolná a dual kiépítést, csak tapasztalatszerzés a cél. Ennél ugye macera a sok nagyon hosszú (50mm) retract váltáskor. Igazából arra számítottam, hogy viharos gyorsasággal eltömődik majd az egész, de a kb. 26 órás nyomtatást simán kibírta. Curában nem találtam ehhez való beállítást, az S3D viszont alapból tudja, sőt ott van saját script lehetőség tool change-re is.
    Ha csak egy szálat használok, úgy viselkedik mint egy normál fej, a melt zone centikkel a közös pont után van. Ez tetszik benne, és az is hogy elég kompakt, egy fúvóka, egy fűtő patron, egy thermisztor - ami persze limitálja is a felhasználást, nyílván elsősorban több szín esetén működik megfelelően. Bár scriptelve itt is lehet a hőfokkal játszani.
    A chimera típusnál arra leszek majd kíváncsi, hogy hogyan sikerül elejét venni az Izisz által is emlegetett anyagfolyásnak, nyilván egy minimális retract és visszahűtés segít benne. Meg ugye ott van a cyclops, amikor akár egyszerre is tolhatod be a két anyagot.
    Egyenlőre egyik verziót sem látom befutónak, talán nem véletlen, hogy mindegyik élő formátum a maga előnyeivel és hátrányaival.

Új hozzászólás Aktív témák