Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz janek69 #5271 üzenetére

    Ha azt nem is nézem, hogy bonyolultabb összeálíltani egy ilyen gkód fájlt (ha egyáltalán megoldható*), szvsz semmit nem nyernél, mivel a 2 fej váltogatása - ráadásul layeren belül - még lassabb lenne, mint mindenhol alacsonyabb layer height-al nyomtatni.
    Ha annyira finom nyomtatást szeretnél viszonylag gyorsan, miért nem térsz át SLS/DLP stb nyomtatókra?

    *ezt még szerintem S3D-ben sem tudod megcsinálni, mert ott is max layerenként csinálhatnál processt (perimeter + külön infill alapon nem), hogy új toolt állíthass be - de lássuk be, nem fogsz adott esetben több 100 processz-t összerakni, minden egyes layerre :)
    Még vadabb ötlet, hogy eleve úgy modellezni, hogy külön csinálni egy héjat a modellnek, ami amúgyis perimeter lett volna (a belső modell nyílván annyival kisebb). Ekkor lehetne azt, hogy egyik tool a "belső modellt" rajzolja, a másik tool meg a "héjjat". De őszintén, megérné a fáradtságot? :Y
    Ha gyorsabbat akarsz, corexy mechanikára válts inkább, a fix asztal miatt szaporábbra veheted a nyomtatást, de azért ott sincs kolbászból a kerítés, a finom részletek kárára mehet a sebesség.

    (#5270) bardi:
    Ha azt tudod, hogy akadva jár, akkor azt miért nem, hogy melyik? Nyomtatás közben ha figyeled, nem derül ki melyik akad (akár hang alapján)?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák