Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kesztió

    aktív tag

    Érik már nagyon a resines 3D nyomtató megvásárlása.

    Nagyjából 2 model tevődne fel, az Elegoo Mars 4 Max 6K illetve a Mars 4 Ultra 9K. (A Phrozen-ek alaphangon dupla ennyibe kerülnek, vegye őket a Blaha Lujza.)

    Segítenétek dönteni?

    A sznobizmus az Ultra 9K mellett szólna, a 18µm-es felbontás azért impozáns.
    De:
    – Amire NEM használnám a gépet, az az, amire sokan használják egyébként: részletgazdag, élethű kis szobrocskák, szuperhősmakettek a vitrinbe, stb.
    – Amire viszont használnám: igazi használati tárgyak, kereskedelmi/ipari minőségű alkatrészek, ahol a pontosság jól jön, de az igazán fontos, hogy a felületek szépek legyenek. És a 4 Max feldontása hiába feleakkora, mert cserébe van antialiasing, amit ugye mintha a szép felületekhez találtak volna ki. Ráadásul csak és kizárólag ABS-like resinnel használnám, ami ugye nem arról híres, hogy ki tudja szolgálni a 9K-s felbontást, főleg nem a megfizethető kategóriában.
    Árban van különbég, de nem egetverő, mindkettő benne van a büdzsében. Ami nagy különbség, az a 122 mm vs. 77 mm a nyomtatási szélességnél. Mondjuk, az a munka, aminek a kedvéért venném a cuccot, 52 mm-be is beleférne, de soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő.

    Szóval, megéri az Ultra 9K felbontása, ég és föld a kettő, vagy ez csak parasztvakítás, mert normális árú resint használva amúgy se fogok látni semmit ebből, és vegyem olcsóbban a nagyobb térfogatút?

    [ Szerkesztve ]

    Bug és debug fia vagyok én

Új hozzászólás Aktív témák