Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    válasz BaLee #8166 üzenetére

    Bekezdésenként igyekszem válaszolni:

    1, Azért mert a két termék között nem csak annyi a különbség, hogy 3 vagy 5 év a gari (ennek most futunk neki immár sokadszor... ) Ahogy korábban már írtam, két teljesen különböző felhasználásra szánt a két termék, különböző terheléssel, különböző funkciókkal. A consumer (végfelhasználói) oldalra bőven tökéletes a TLC, míg a vállalatira kell a nagyobb újraírhatóság. Ez nem megbízhatóság, hanem felhasználás kérdése. Írsz otthon annyit mint egy vállalati szerver? :)

    2, Szintén korábban már írtam, az ár trendekről. Az MLC a 120-as kategóriában már kb elérte az alját. Az eddigi árfavorit Vertex 3 mostanában a 30 000-hez közelít, de a 28 000 forint is már 17%-kal több mint amennyiért a 120-as Samsungot megkapod (23900 az ára, rendes boltból, rendes garival). Fizetnél 4 000 forinttal többet, ugyanazért a teljesítményért (megjegyzem 500 meg 1000 forintért hajlandóak az emberek egy fél városnyi távolságot átutazgatni...) ? A garancia és élettartam ugye nem számít, mert egyrészt mindkettőre 3 év van, másrészt végfelhasználóként nem fogod elérni a korlátot (ami ugye mint írtam a 840-es esetében nincs is).

    3, A teszteket teleírt meghajtókkal végzik, pont azért hogy az adattároló egységek és a kontroller is legnagyobb terhelést kapják. Ha Te ezt a mindennapi életben egy félig töltött meghajtóval csinálod, azzal csak segítesz neki. A napi pár órával, meg ki-be kapcsolgatással soha nem tudsz olyan írási terhelést összehozni mint amit ezek a tesztek. Még a közelébe sem érsz. Amiről ez esetben Te beszélsz mint meghibásodás, az a kontrolleren múlik, így ez SLC-MLC-TLC viszonylatban értelmetlen/értelmezhetetlen.

Új hozzászólás Aktív témák