Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viraga

    tag

    Sziasztok!

    Adata SP920 kapcsán mindenki emlegeti, hogy regisztráció után 5 év a garancia. Ilyen SSD-t vettem, de minden hazai bolt csak 3 év jótállást írt. Regisztráltam a terméket az Adata honlapján, de ahogy azt már korábban is említette vki, csak egy szimpla visszaigazoló email jött, meg thank you, de a gariról egy szó sem, 5 évről meg pláne. Nem tudom, honnan ered ez a legenda, hogy reg után 5 év van, gyanítom vki leírta egyszer, aztán mindenki ismétli... Megkérdeztem az Adatát, mert a honlapjukon sincs semmi részlet, egy szép "5 years" logón kívül. A következő válaszokat kaptam:

    Hello
    Thanks for supporting ADATA product.
    Please notice, whatever you register or not, it won't impact the warranty.

    According your warranty code and purchase date,we provide five years warranty.
    Best Regards,
    ADATA Technology

    Magyarul édesmindegy h regisztrálod-e vagy sem, 5 év van. Tovább kérdeztem a részletekről, ezt a választ kaptam:

    Hello
    Thanks for supporting ADATA product.
    But please notice :Since 2016.01.01 onwards, SP920 warranty extended from 3 years to 5 years. Since 2015.10.01 from shipping SP920 also be a five-year warranty.

    So you need ensure it.

    If your SSD drive is defective,you can contact with your dealer or the shop where you bought it for swap/repair service. If you can’t get help from them,ADATA will provide you RMA service to repair the functional problem.
    Best Regards,
    ADATA Technology

    Tehát ha jól értem, 3 évig vihetem a boltba, 3 év után ha a bolt nem foglalkozik velem, vissza kell küldenem az Adatának. Bár a visszaküldés költség, de én azért vagyok nyugodt ezzel mégis, mert gondolom normál felhasználás esetén nagyon kicsi a meghibásodási arány, azért vállalja be az 5 évet az gyártó. Másrészt 3 év után annyira lemegy az értéke, hogy nem éri majd meg visszaküldözgetni, max annak aki 512-es vagy 1 TB-os SSD-t vett. Viszont az 5 év mint nyugalom-faktor ott van mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák