Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz parts #15338 üzenetére

    1: Igen, az igp-hez ajánlott a DC, mert ez esetben a rendszermemót használja a grafikus mag, amin gyorsít a DC. Igaz nem lesz tőle egy nV Titan de dob rajta.

    2: átlagos célra nem, ha esetleg játszanál is vele akkor jöhet az 1600-as. Ha csak netezős gép lesz akkor tök felesleges felárat fizetned a gyorsabb ramért. De ugye ezek az igp csak erősen korlátozottan alkalmasak a játékra.
    Viszont nem árt figyelni a sebesség mellett az időzítésekre sem. Pl egy 1600 CL9-es ram nem gyorsabb mint egy 1333 CL8-as ram (+/-266MHz ekvivalens -/+1 CL értékkel).

    3: az csak egy tájékoztató lista, a lap gyártója nem próbálja ki az összes piacon lévő ramot a lapjaiban (nincs rá kapacitásuk) és túl sok a változó is (egy újabb bios már esetleg támogathat töb ramot mint egy régebbi de visszalépésről is lehet szó ilyen téren (bár ez nagyon-nagyon ritka inkább csak régi gépeknél fordult elő)).
    Alapvetően szigorú szabványokra épülnek a ramok, nehéz mellé lőni. A baj inkább akkor szokott előjönni ha merőben eltérő modulokat házasítunk. Van erre érzékeny ram (pl Corsair) és van amelyik nem érzékeny rá (Pl Kingston). Az okaiba nem mennék bele de ha érdekel leírom.

    4: Igen, a memória maximális feszültség 1,57V lehet ebben az esetben. E feszültség fölött hosszútávon károsodik a memóriavezérlő, csökken az élettartama (persze így se 1-2 év múlva döglik be). Ez a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memória feszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V. A VTT/QPI feszültség maximuma 1,2V lehet így LGA1155 esetében akár 1,7V-os memóriafeszültségig is elmehetünk.
    XMP: lényegében igen, mikor anno kitalálták az XMP-t még az Intelek nem voltak érzékenyek a ram feszre azóta meg nem változtatták meg a specifikációjának ezen részét.

    5: IGP-nek fontos a gyors ram, érdemes jó időzítésű viszonylag gyors ramot venni, de fontos tudnod, hogy ettől nem fog megtáltososdni a géped. Még ha 2400MHz-es CL9-es ramot veszel akkor se fog futni rajta a BF4 pl.

    6: Semmi érdemi, mind 1,65V-os ram tehát nem igazán jó Intel mellé.

    Árat nem írtál így nehéz ajánlani de az alsó szegmensből ez vagy ez. 1,5V-osak, 1600 CL9-esek.

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák