Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • natë

    nagyúr

    Nos úgy tűnik, logout tesztre egyelőre nem lesz időm, de pár szóban írnék a Lenovo G580-ról.
    Edigital-tól rendeltem meg, i3-mal, 6Gb-os verzióban.
    Előzőleg HP-m, illetve drágább Lenovo laptopjaim voltak, így csak azokhoz, illetve a melós fapados MSI-khez tudom hasonlítani.

    Anyaghasználat : nem ropog, nem recseg, szerintem abszolút elegáns a gép. Nincs rajta semmi csicsa, egyedüli fénylő felület a kijelző körüli keret (és a kijelző). A fedelet borító műanyag szálcsiszolt alumínium hatású, a billentyűzet körül pedig valódi alumínium burkolatot találunk. Nincs az embernek "olcsó-érzete", az összeszerelés, a felhasznált anyagok minősége ebben az árkategóriában véleményem szerint példaértékű.
    A zsanérok erősek, a kijelző/fedél masszívabb fajtából való, nem csavarodik, hajlik.

    Billentyűzet, "tapipad" : kiváló. A Lenovo nagyon eltalálta ezt a fajta kialakítást, nem tudok belekötni. A touchpad is jól működik, a barátnőm Asus-ához képest fényévekkel jobb.

    Kijelző : Semmi extra, led-es, fényes panel, a betekintési szögek az említett Asus-hoz képest (a típusa most nem ugrik be) sokkal korrektebbek, persze csodát ne várjunk. A tesztprogramok szerint Phillips gyártmányú.

    Hangszóró : Zenét nem laptop hangszórókon keresztül kell hallgatni, de kipróbáltam. Meghallgattam egy 2 órás mixet youtube-ról, nem állítottam le pár perc után, ergo nem zavarta a fülemet. Még némi mély hangot is véltem fölfedezni...

    Hűtés, ventillátor hang : A gép általános használatnál alig melegszik, gyakorlatilag kézmeleg. Néha fölpörög a ventillátor alig hallhatóan, de általánosságban elmondható, hogy halk konstrukció.

    A gép leggyengébb pontja a Windows 7 alapján a videóvezérlő (5.8, a 3D-s teljesítménye 6 fölött), a legtöbb pontot (7 fölött) a memória kapta. (Melóból pötyögök, így screenshottal nem szolgálhatok.)

    2 napos használat után egyelőre nem találok benne hibát. Részemről csak ajánlani tudom, ennyi pénzért piszokul megéri.
    Remélem segítettem a vásárlásnál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák