Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vipisti

    tag

    sziasztok,

    Tanács kellene, hogy jobban kiigazodjam a jelenlegi kínálatban. Vettem már néhány gépet, de az utóbbi időben nem követtem a hardverpiacot.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? -- kb 1-3 hónapon belül

    (2) A gépre szánt összeg forintban? -- br 300k környéke

    (3) Felhasználás? -- Munka: fejlesztés, programozás. Szórakozás: film, net stb. Tapasztalataim alapján ehhez nem kell erőgépnek lennie, de legyen reaktív.

    (4) Játék -- Max Civ5 időnként, nincs jelentősége az fps-eknek.

    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? -- Na ez kérdéses pont. Tetszene a 13 colosok kompaktsága, de látom, ezek is 1920x1080 felbontásban jönnek már. Olvasható ez defaultból vagy nagyítani kell mindent? Jelenleg 24 colos HD asztali monitort használok, és 11 colos netbookot is (1024x600), bár az utóbbit munkára nem. Egyébként valószínűleg kötnék hozzá külső monitort, esetleg billentyűt is (kb a heti munkaidő 70%-ában).

    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? -- Rendszeresen heti 2-3 helyszínen lesz használva, kb a hét 4 napján egy helyben fog állni. Menet közben csak ritkán. Ne legyen drabális. Jól jöhet, ha 5-6 órát kibír akksiról, de elsősorban nem így fogom használni.

    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Linux-Windows duál

    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? -- 256G SSD nem ártana, több hely nem nagyon kell (fájlszerver, külső vinyó szükség szerint). Min 8G RAM, ez lényeges. DVD nem kell, nem is emlékszem, mikor láttam utoljára.

    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? -- JÓ billentyűzet, egyéb, azt hiszem, nincs

    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? -- inkább új

    Egy gyors és felületes körülnézés során ilyeneket szúrtam ki:

    -- Asus ZenBook UX305CA: Megtetszett, de lehet, hogy el kéne felejtenem. Kraftban elég lehet m5 procival is, ha nem korlátoz le túl korán melegedés miatt. Bár tetszik a mérete és zajtalansága, viszont lehet, hogy túl kicsinek találnám, ha csak a saját képernyőjét és billentyűzetét kéne használnom.

    -- HP ProBook 450 G3: ez 15 colos i5-6200U-val. Egy ilyen vagy ehhez hasonló jobb választás lehet? Vagy egész más?

    Köszi!

    Gnothi seauton.

Új hozzászólás Aktív témák