Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok! Jelenleg egy Dlink DNS-323-ast nyüvök 2 x 500 GB WD Raid Edition 2-vel RAID1-ben. Szeretném lecserélni egy újra. A Dlink majdnem mindenben elég lenne nekem, csak borzasztó lassú. Azzal még megbarátkoznék, hogy még 100 Mbit/sec-cel sem tudom lemásolni róla az adatokat - pedig gigabites a hálókártyája -, az viszont már elég zavaró, hogy dolgozni rajta nagyon nehézkes. Fényképek nézegetése, rendezgetése, egyáltalán bármi művelet végzése a gépen ami a NAS-on lévő fájlokat érinti, eléggé lassan történik, nyögvenyelősen reagál. Sokszor inkább át kell másolni a fájlokat az asztali gépre, ott dolgozni velük, majd visszamásolni (pl. Corel). Azért ez így gáz!

    Az új NAS-sal kapcsolatosan az elvárásaim:

    - 2 diszk RAID1-ben,
    - Minden doksimat, fényképemet, családi videómat, mp3-mat, egyszóval minden olyan adatot, amit más gépeken is akarok használni a háztartásban, ezen akarom tárolni,
    - Automatikus backup USB-n rákötött külső diszkre a pótolhatatlan adatok tekintetében,
    - Gigabit közeli sebesség (van gigabites routerem, Netgear WNDR3700),
    - Gyorsan lehessen vele dolgozni, kvázi mintha a gépben lévő diszken lennének a fájlok,
    - Alacsony fogyasztás,
    - Időtálló, ne kelljen 2 év múlva újat vennem,
    - Normális torrentezési lehetőség,
    - A letöltött filmeket esetleg a NAS-ról nézem meg, de nem itt tárolom (külső WD green-ekre mentem),
    - Asus O!Play etetése médiatartalommal (zene, film, kép),
    - Titkosított mappa lehetősége, ahhoz hasonlóan, mint amikor truecryptet használok a gépen, tehát legyen ténylegesen eltitkosítva az adat, azaz ha kiszedik a diszket a NAS-ból, akkor se lehessen visszafejteni.

    A Synology DS213+-t néztem ki magamnak. Vaciláltam a sima és a pluszos között, de aztán a lebegőpontos processzor meggyőzött, ami valószínűleg jól fog jönni a képek nézegetésénél, szerkesztésénél. Azt viszont nem tudom, hogy a titkosítást úgy tudja-e, ahogy én azt elképzeltem.

    Amit még nem tudok, hogy milyen diszket tegyek bele. Van nekem 9 db WD greenem, azt hiszem ki tudnék üríteni 2 db 1,5T-set, vagy 2 db 2T-set. Viszont a fejparkolási mizéria a greennél kicsit aggaszt, meg többen mondják, hogy hangos meg kerreg.

    Lehet, hogy kéne venni inkább 2db 3T-s WD redet, de az még plusz 80 rugó, kezd nagyon drágává válni így a játék. Vagy használjam a greeneket, aztán ha már kevés lesz a másfél vagy két tera, akkor pattintsak bele két 3 terás WD redet?

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák