Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Steady74

    addikt

    Sziasztok,

    otthoni rendszer kiépítését tervezem, Synology alappal, viszont nem tudom pontosan, hogy a jelenlegi modellek hogy állnak. Nézegettem a 212-es NAS-okat, azt már látom, hogy a sima, a j és a + - os kb "erősorrendben "vannak, viszont a synology oldalán nem találom a 212+ leírását, helyette van 213+, ami már kétmagos processzorral van. Melyik milyen szerintetek?

    A rendszerben otthon jelenleg van egy gigabites router a modemmel és az egyik számítógéppel egy helyiségben, Ezzel a lakás Wifi rendszere van lefedve. A nappaliban van egy Tvix lejátszó, egy Xbox és egy TV, amiket szeretnék a NAS-sal kiszolgálni, amit természetesen a telefonokról, notiról táblagépről is szeretnék elérni. Kérdésem, hogy miként érdemes kiépíteni a rendszert?

    A hálószobában van a modem+router illetve a saját PC-m, innen terveztem a helyi 220V-os (ami 230V, mielőtt valaki letorkoll :) ) hálózaton átvinni a netet a nappaliba, ott egy gigabites switch, erre meg rákötve a NAS, Xbox, TV, lejátszó. Szerintetek ez jó kiépítés lehet, vagy érdemesebb az összes cuccot bepakolni a nappaliba, és a routertől elvinni külön kábelen a netet a hálószobába? Ilyen esetben a switch-re kötött eszközök milyen sebességgel kommunikálnak?

    Meglévő fali csövezésben lehet amúgy végigfűzni egy LAN kábelt? ha igen, akkor talán az utóbbi kiépítést választanám.

    Előre is köszi a válaszokat

Új hozzászólás Aktív témák