Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrzed

    senior tag

    Tegnap reggel megérkezett az Acer VG271UP monitor.
    Napközben elég sokat tesztelgettem:
    A háttérvilágítás egyenletes talán a bal alsó sarok mintha egy picit világosabb lenne fekete képnél. Viszont egyáltalán nem feltűnő, csak tesztképekkel lehet láthatóvá tenni.
    A panelra jellemző ips glow is bevállalható, DE amikor este 10 körül kerültem a gép elég, akkor szembesültem igazán a jelenséggel. Amikor a monitor fénye az egyetlen fényforrás, már pár fokos kimozdulásnál is mellbevágónak éreztem a jelenséget sötét képnél. Hozzáteszem, hogy ez az első ips monitor, amit használok. Az utóbbi alapján újragondolva a monitorvásárlást se tudnék más alternatívát választani, nincs olyan ujjharapás, ami ne fájna.
    Pixelhibákat nem véltem felfedezni egyik tesztábrával sem... lehet, hogy nincs is, de az is lehet, hogy csak én nem látom.
    Ami a technikai adatokból nem látszik, az az, hogy a freesync 48-144Hz között tud működni, viszont ezt minden felbontáson tudja. Ha véletlen 48 alá esik az fps, akkor egy pillanatra megtorpan a kép.
    A monitornak kegyetlen fényereje van, a gyári 80-as fényerő szinte kiégeti az ember szemét, 27-ig vissza kellett tekernem, hogy kellemes legyen.
    Az Acer Display Widget egy nagyon hasznos szolgáltatás, de az számomra érthetetlen, hogy a hangerő szabályozás miért nem elérhető innen.
    A monitor hangja a várakozásomnak megfelelően eléggé gyenge, inkább csak végszükség esetén használható.
    Külön tetszett a jobb felső sarokban megjeleníthető képfrissítés, nagyon megkönnyíti a játékok grafikai beállítását.

    És a végére egy kérdés:
    Hogy lehet előcsalogatni ennél a típusnál a szervízmenüt?

Új hozzászólás Aktív témák