Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MM

    őstag

    válasz Drizzt #76789 üzenetére

    Szerintem amit te FG2421-et láttál, azt én is láttam, és elgondolkoztam rajta. De végül nem az lett, és nem bántam meg.

    Ha meg tudsz barátkozni az enyhén ívelt kialakítással, de kellene az IPS/MVA a hétköznapokra, és elég (sőt, külön jó) a FullHD, akkor a Samsung C24FG70-et nézd meg.
    SVA, 24", 144Hz, Freesync, viszonylag alacsony input laggal (~10ms). Gyárilag kalibrált, ebben sem látok visszalépést, bár nem vagyok grafikus, de az előző monitorban 8 bites IPS panel volt kalibrálva. A Samsung pixel garancia részleteket nem ismerem, de ez teljesen hibátlan. (kopp kopp...)

    Pár napot használtam eddig.
    CS:GO-val, eddig egy hasonló input laggal rendelkező, de 60Hz-es IPS monitort használtam 180FPS-el. (Dell2209WA) Ezt most 144FPS+Freesync fényévekkel jobb, mozgás közben mindent látni. Próbálgattam Freesync nélkül, amire sokan mondják, hogy növeli az iput lagot, de nem igazán éreztem már különbséget.
    288FPS-el mondjuk még nem próbáltam.

    Valami TN-paneles csodával el lehetne érni talán további -10ms-ot, de szerintem ahhoz már nagyon kockának kell lenni, hogy ez számítson. (egér, billentyűzet, miegymás ennél többet számíthat...)

    (úgy mondom ezt, hogy 1999 óta tolom a CS-t, hajdanán TOP10-es klánban jártam versenyekre 120Hz-es CRT-vel, de már nem vagyok kocka :D és egy bekapcsolt VSYNC-et, vagy bármit, ami érezhetően növeli az input lagot, azt nem tudom elviselni... )

    A vicc szerintem, hogy sokan nem gondolnak bele, egy R9 290 vagy RX470 + FullHD 144Hz Freesync monitor szinte ugyanazt az élményt és sebességet adja FullHD-ban, mint egy GTX 1080 + WQHD monitor hasonló képfrissítéssel, +200K-ért...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák