Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lemusz

    addikt

    válasz Synthwave #76746 üzenetére

    Jól ráéreztél, hogy miért kérdezem. :D Nah akkor egy kicsit bővebben. CSGO-ból jön a pénz, így CSGO eszközbe is forgatnám vissza, tehát egy 144hz-es monitorba. Szűk a keret, csak a legolcsóbb példányok jöhetnek szóba. Régóta szeretnék 144hz-es monitort, de ez egy olyan luxus volt mindig is, amit nem engedhettem meg magamnak, így most nagyon örülök, hogy végre lesz. Ugyanakkor kicsit félek is IPS-ről vissza váltani, a színek és betekintési szögek (néha filmezünk) miatt.

    Első körben a ACER GN246HLBbid Predator-t néztem ki, amely már jóideje a legolcsóbb 144hz-re képes monitor a hazai piacon a 75 ezres árával. Nem állítható vertikálisan a panel, de ez szerintem nem zavarna, lévén a jelenlegi se állítható. Ugyanakkor nincs rajta DP port, amit sajnálok, mert bár azok közül az előnyök közül amiket leírtál nem illik rám egyik se, de legbelül érzem, hogy évek múltán akár probléma is lehet majd, hogy ha nincs DP port pl.: nehéz lesz vga-t választani (egyre kevesebb dvi-d-s lesz), lemaradok valami jó funkció beállíthatóságáról az nvidia vagy catalyst driverben vagy ilyesmi...

    Aztán ugorva kb 77-80 ezerre van az AOC egy viszonylag friss példánya, az AOC G2460PF. Sokáig azt gondoltam ez lesz az igazi. Nagyon tetszik a design-ja, még menne az asus rog-os egeremhez is, van rajta freesync és DP port is, így később majd többet érhetne, lehet majd szórakozni mindenfélével, jár hozzá mindegyik kábelből, azt se kéne venni... aztán a minap mondta egyik ismerősöm, hogy ő már próbálta ezeket mindet és hogy egytől egyig egy rakat fos, csakis az Asus VG248QE jóhet szóba vagy valamilyen BenQ... Az a baj ezekkel a monitorokkal, hogy drágák. Valóban több forrásból is megerősíteni látom, hogy az asus monitorja talán a legjobb választás ebben a szegmensben, de drága. 90 körül kezdődik, tehát 15K-val drágább az Acer-től, ugyanakkor nem gondolom hogy ennyivel jobb is lenne.

    A minap pedig tovább bújva a net bugyrait, olyan mélységekbe ereszkedve, mint ezen 144hz-es monitorok közötti input lagg különbség, ezt találtam: [link] Eszerint az AOC nagyon nem jó választás, mert első körös freesync monitorként az input lag jóval magasabb, mint a nem freesync-es monitorokon. Ez talán a többi freesynces monitorra is igaz lehet. Ráadásul a kis legolcsóbb Acer jött ki a tesztben a leggyorsabbnak, még az agyon fényezett Asust is megverte. Nem tudom mennyire méradó egyetlen egy site tesztje, mert az acer 2014-es PH-s tesztjében pont hogy az input laggot mondták negatívumnak és 20 ms körüli értéket emlegettek, tehát merőben az ellentetjét ennek a tesztnek, ahol 5ms alatt végzett több tekintetben is. Szóval jelen pillanatban úgy néz ki Acer mellett döntök. Tudom hogy neked LG 24GM77-B-d van, de nem érzem hogy az a 7-10 ezer, amennyivel többe kerül megéri nekem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák