Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Fülig Jimi #70558 üzenetére

    Hm, egyelőre túl sokat nem tudok írni róla (PB328Q), hosszabb távú használat után jönnének csak ki rendesen a tapasztalatok.
    Egyelőre még ott tartok hogy "bazeeeee ez hatalmas". Mikor vettem ott az Oázisban a többi félház méretű monitor mellett nem tűnt olyan kirívóan nagynak, de így itthon a megszokott méretarányok közt óriási.

    Ami eddig lejött:

    Pozitív:
    - 24"-os FHD monitorokéval azonos PPI-je van, ami miatt minden akkora rajta és ugyan annyira éles mint ahogy azt az ember már megszokta
    - A "2K" felbontással ezidáig egész jól megbírkózik a videokártyám (390), valószínűleg ez az arany középút az FHD és a 4K közt.
    - 75Hz (bár ez lejjebb negatívmum is), mert a többi WQHD 32" monitor amit láttam mind megrekedt 60-on.
    - Jó kontrasztarány, jobb sötétek (mégicsak egy VA panel)
    - VA-hoz képest egész jó a pixelek válaszideje. Persze nem egy TN panel, de pl. egy másik kipróbált monitor (AOC C3583FQ) sokkal látványosabban szellemképesedett, overdrive-al is. Ez VA-hoz képest tök jól kezeli ezt a problémát, de tökéletességet azért ne várj. Nekem már az ingerköszöböm alatt van, szerintem amennyit ez "húz" a képen az már belefér (de látható)
    - Hatalmas
    - 3 év háztól-házig garancia
    - Az állványa... fogadni mernék hogy a World Trade Center bontásából származó acélgerendákat vásárolta fel az Asus és abból van. Ezenkívül szép osztásokkal van jelölve az állvány oszlop és a monitor felfogatás is (tehát minden része ahol forogni tud), ami nekem segített megtalálni a vízszintet...
    - Jó felszereltség, minden létező kábelből amit bele lehet dugni adnak is hozzá egyet (nem tudom ez ebben az árkategóriában már lehet hogy normális, de lejjebb határozottan nem), meg egy tök menő kis kábelkötegelőt is
    - Összességében egy kifejezetten minőségi termék benyomását kelti, jól össze van rakva, szépen meg van designolva, jó az anyaghasználata, odafigyeltek apróságokra is (pl. a power led abszolút nem vakít)
    - Kezelőszervek: a sok tesztben agyon-dícsért LG joystick-nak megfelelő valami van ezen is. Eleinte kicsit furcsa de könnyű megszokni és tényleg tök jó
    - Ezt ha jól emlékszem a hivatalos oldal meg se említi, de bele van gyógyírva egy 4 portos USB 3.0 Hub és amúgy az integrált hangkeltői is egész jók

    Negatív:
    - a horizontális látószögei nem a legjobbak, homogénebb felületeken észrevenni hogy a képernyő két szélén kicsit fakóbb már a kép. Játék és filmek közben nem igazán tűnt fel eddig, böngészőben igen. Kimondottan zavarónak nem mondanám (persze ez erősen szubjektív), de határozottan észrevehető.
    - bár a színhelyessége gyárilag is meglepően jó, ha már korábban hozzászokott az ember szeme az IPS panelek élénkségéhez azért el lehet küzdeni a beállításokkal egy ideig mire eléred a kívánt hatást... viszont el lehet, legalább is nekem sikerült. Gyári színbeállításaival jóval fakóbb egy U2311H-nál, már ha a fényerőt leveszed. Ha nem veszed le akkor szép minden csak kb. olyan érzés mintha Mike Tyson pöckölgetné a szemgolyóidat (van fényereje rendesen)
    - 75Hz, na nem mintha ez kifejezetten kevés lenne, de VA panelekből mostanában különösebb erőlködés nélkül kifacsarnak 144Hz-eket vagy még többet.

    Egyelőre ennyi, de hogy egyéb tapasztalataimról is megemlékezzek:
    - Eleinte 21:9-et akartam. Nos ezekből a 29"-os az egy csík. De így f*szán, egy csík. Szerintem tök felejtős. 34-35"-on sok más baj van velük. Az 1080p PPI-je túl alacsony rajta, ami meglepő módon nem Windowsban, ill. nem szövegeken tűnik fel (talán azt a TrueType elsimítja?) hanem játékokban a nagyon kotrasztos részek határvonalai pl. látványosan pixelesek. A másik az 1440p, aminek 21:9 34"-on túl magas a PPI-je szerintem. Filmezésre nagyon jók lehetnek ezek, azt aláírom.
    - Néztem ívelt kijelzőt is... tényleg van egy varázsa, érdekes dolog, megértem azokat akik beleszerelmesedtek... deee a "WOW!" faktor számomra elmaradt. Jó, jó, de szerintem simán lehet élni nélküle.
    - Sokáig FreeSync-es monitort akartam, de: igazából a fene tudja hogy a Vega GPU jó lesz-e, ha nem akkor cseszhetem a FreeSync-et ott ahol van, a G-Sync meg már magukon a monitorok árain is annyira sokat dob hogy önmagában felejtős... Ezenkívül csak exkluzív fullscreen módban működik mindkettő, én meg jellemzően nem úgy játszok (fullscreen/borderless window). 32" WQHD-ban az akármi-Sync és a magas képfrissítési ráta is ismeretlen fogalmak egyelőre (?), így letettem róla.

    Összességében eddig nem bántam meg a PB328Q megvásárlását, főleg hogy hazaérve rákeresve kiderült hogy épp az Oázisnál volt a legolcsóbb az egész országban. :))
    Nem mondom hogy abszolút tökéletes, azoknak manapság már elég vastag ceruzával írják az árait (300e-től felfelé), de úgy érzem 'hosszú és boldog kapcsolatban fogunk együtt élni'. :B

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák