Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • old_artist

    addikt

    válasz Jazz #59225 üzenetére

    Üdv!

    "Magas színtér, minél szebb színek + minél feketébb fekete, és minimális glow-al milyen monitort ajánlanál? Tudom, ezek egymásnak ellentmondó igények." - nem is lenne ellentmondó, ha gyártók is erre törekednének, viszont ilyen árszegmensben sajnos nincs még hasonló monitor sem, ... s mint olvasható az összefoglalóban vastagon, hogy "Nincs tökéletes monitor"

    Mint minden monitornak, vagyis a panel tulajdonságait ha figyelembe vesszük, elriasztó tulajdonságai vannak, viszont én nem tudom már tolerálni azt a kijelzőt (még notiban sem), amit még ha szemből is nézek, a kijelzőn a felső és alsó megjelenített képminősége között borzalmas eltérések vannak, ez a TN panel.
    Az IPS paneles monitoroknál meg a panel sajátossága, a glow jelenség (és nem keverendő a bevilágítással) riszathatja el vásárlót, viszont ez csak extrém körülmények között zavaró, mint ahogy látható is a linkelt videón.

    Az IPS fekete hiánya, bizony az "alsó ár szegmensben" különösen előtérbe kerül - mivel a többség anyagi megfontolásból ezeket keresi jobban, ... viszont ha a gyártók külön előtét panel gyártanának rá, vagy a technológiát gyökeresen megváltoztatnák, akkor bizony nem ennyibe kerülne.
    Még a belépő szintü pro monitoroknál is érzékelhető a glow hatás.

    ... hogy "milyen monitort ajánlanál?" - talán 100ezer alatt a Dell U2412M ... vagy a Nec és Asus monitorok között is vannak, amik még vállalhatóak.

Új hozzászólás Aktív témák