Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Üdv az uraknak!
    A topic átböngészése után megtörtént nálam is a mai napon a monitor csere. Öt év szinte folyamatos használat után, egy Syncmaster 206BW került leváltásra egy Dell P2314H monitorral.

    Még kalibrálás előtt vagyok, tehát minden úgy van, ahogy lejött a szalagról, még a monitor menüjében se állítottam el semmit. A kapott lemezről telepítettem a monitor drivert és a vezérlő programot. Mindezt W8.1 alatt.

    Minden nagyon szép, minden nagyon jó, viszont azért van ami zavar mégpedig nagyon.

    1.) Ha bekapcsolom a monitor menüjében az Energy Smart funkciót akkor még a böngésző görgetése közben is állítja a fényerőt. Ennek ez a helyes működése? Azt gondoltam, csak a környezeti fény változásaira reagál.

    2.) A monitor különféle módjai között, ha váltok, akkor mit változtat a rendszer, honnan veszi elő a használt beállításokat? Kérdezem ezt azért, mert a "Standard" a "Movie" és a "Game" módban szinte szellemképes lesz az egész kép, ami jól megfigyelhető a szövegeknél, mert minden betű körül aura van de ugyanígy minden vonal mellett, ahol egy bizonyos mértéknél nagyobb a sötét világos különbség. Olyan, mintha túl élesítené az egészet a rendszer.

    Ezeken kívül már csak az lenne a szerény kérdésem, hogy van-e valami tapasztalati beállítás, amit érdemes megcsinálni, a kalibráláson kívül, illetve az előtt, vagy után.

    Az utolsó kérdésem pedig csak annyi, hogy az a custom 75hz-es üzemmódot aktiváló monitor.inf fájl elérhető ehhez a típushoz, vagy egy másiké használható hozzá esetleg?

    Köszi előre is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák