Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zack

    nagyúr

    Nos...megjött a DELL U2711 utódja. Az állam leesik olyan minőségű. :Y LG 27" IPS277L by MonitorGuru

    Mielőtt bárki elfogultsággal vádolna az első benyomásaim alapján, úgy álltam a kérdéshez, hogy 2 db monitor kell, és ezért hajlandó leszek kompromisszumot kötni az itthoni DELL U2711 utódját illetően, hogy bele tudjam préselni a költségvetésbe a kis tesót is, az LG IPS224V-t. Nem voltak nagy elvárásaim, LG monitorom még nem volt, és a verhetetlen áraikból kiindulva úgy voltam vele, ennyiért ritkán adnak jót, és kicsit bennem volt a félsz.
    Kis és nagy tesó tulajaként most már elmondhatom, teljesen alaptalanul. Amikor megláttam az IPS277L képminőségét kerestem az államat rendesen, oly mélyre esett. 1,5 év U2711 használat után elmondhatom, nem hogy nem visszalépés, hanem egyenesen előrelépés. :Y Az első dolog ahol szembetűnt, az egy animációs film volt, amiben 2 másodperc után nyugtáztam, hogy igen, ez szebb minőség, mint amit a hardveresen kalibrált U2711 tud, ráadásul úgy, hogy az LG még nem is volt kalibrálva!
    Meg lehet kövezni érte, de nekem az 1080p jobban bejön 27 colon, mert az 1440p nekem a túl apró pixelek miatt "too much" volt. Féltem, hogy a 27"-es mérethez meg kevés lesz az 1080p, és bár ez nagyon szubjektív, eddig csak pozitív a véleményem, és nem látom nagyoknak, észrevehetőnek a pixeleket.

    ATi 6970 CF dübörög a gépemben, de elég sok kompromisszumot igényelt még így is az 1440p játékok alatt. Nem akartam VGA párost váltani, csak azért mert 1440p az U2711 natív felbontása, főleg azért mert 270k alatt nem úsztam volna meg (7970 CF). Grafikai munkára nem használtam az U2711-et, és bár nagyon elégedett voltam vele, 1,5 év alatt kikristályosodott bennem, hogy ezt a felbontást meghajtani csak csúcs VGA párossal lehet, ami 7-8-10 havonta közel negyedmilliós befektetést igényelt volna az új játékok miatt. Mivel erre nem akartam ennyit költeni, külön öröm ismét az 1080p.

    IPS224V-ről is hasonló jókat tudok elmondani, jelenleg a 72 órás pixelgarancia miatt non-stop nyúzom őket, egymás mellett vannak, és semmivel se rosszabb a kis tesó képminősége.

    Nem vitatom az U2711 előnyeit, és hogy grafikai munkára kiváló választás, de otthoni használatra nekem jobban tetszik az, amit az LG nyújt képminőség terén, lényegében fele annyiért, mint amennyibe az U2711 kerül.

    Mindkét monitor hardveres kalibráción esett át, de a színprofilt még nem kaptam meg, tehát a képminőség aspektusából a véleményem csak pozitív irányban fog változni.

    Pár szóban megemlíteném a MonitorGuru-t is, akiktől nem most vásároltam először, de mindig pozitív élmény a náluk való vásárlás. Jó árakon dolgoznak, korrektek, és nem mellesleg szakmailag is a toppon vannak. Az ott töltött idő alatt mindig azt érzem, ők tényleg a vásárlók kegyeit keresik, és megtesznek mindent, hogy úgy lépjek ki a boltból vásárlás után, ahogyan minden boltból kellene...Elégedetten, és mosolyogva. Ajánlom őket! :K

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Új hozzászólás Aktív témák