Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz jarvitom #130857 üzenetére

    - Van értelme ilyen közelségre, és mondjuk 27" méretben 4K monitort venni vagy abszolút elveszne a minőségjavulás?
    - Bőven elegendő 2K. Azesetben ha 4K választod, gépedet jobban lefogja majd terhelni, meg a megjelenített tartalom is kisebb lesz, persze ezen lehet módosítani.

    - Ugyanez a kérdés magára az íveltségre is, mindenhol azt olvasom hogy 30-32" felett van több értelme ahol már nehezebb "belátni" a kijelzőt?
    -Ez szubjektív, általában igaz, hogy nagyobb méretű kijelzőknél több értelme van az ívelt kialakításnak, mivel ezáltal jobban kihasználható a látómező és valóban könnyebbé válik a kijelző belátása. Az ívelt kijelzők olyan technológiát alkalmaznak, amely a szem természetes görbületéhez igazodik, így az átlósan elhelyezkedő képernyők esetén is megfelelőbb látási élményt nyújtanak.

    - A minimum 144Hz-ben már megállapodtam, ezzel szemben a 240Hz-nél érzékelhető nagy különbség? Illetve lehet hogy értelme sincs mert akkor ahhoz meg 1.5milliós gép is kellene ami 240fps-el tud futtatni általában játékokat, ezt azért már túlzásnak érzem.
    - Lényegében elég, mert nem lesz annyira észrevehető különbség, mint 60 és 144hz között, persze ha predátor szemed van észre veheted a 144-240Hz különbséget is.
    De mivel AAA játékok a legfontosabbak akkor a mai címek és a teljesítmény is jó ha napra készen áll ahhoz, hogy ki is tudja hajtani a 240Hz-en.

    - az OLED monitorokra érdemes mostanában várni hogy kijöjjön több modell a piacra, mert minőségben szebbek sokkal a többinél?
    -Úgy gondolom, hogy nyugodtan belevághatsz bármilyen más fajta monitor vásárlásba, mert még kell még nekik a kiforrottság, jelenlegi szériák, még igen csak gyerekcipőben jár.
    Azt javaslom, hogy a meglevő bevált technológiával rendelkező monitort válasz és ha kezd "kikopni" érdemes akkor visszatérni a kérdéshez újra.

    A cél az hogy feleslegesen ne költsek olyan paraméterekre/extrákra amik ki se lennének sose használva vagy nagyon minimális különbséggel járna
    -Az én javaslatom az, hogy egy 27"+2K+sik+IPS+144Hz< + monitor lesz az a választás, ami az aranyközéputat jelentené a számodra.

    HUNNIA1920 :R :R

    [ Szerkesztve ]

    A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

Új hozzászólás Aktív témák