Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petyus_

    senior tag

    Sziasztok!

    Hamarosan új gépet veszek, monitorral kapcsolatban egyelőre csak egy általánosabb kérdésem lenne. Évek óta laptopról dolgozom, úgy, hogy rákötök egy Dell U2412M monitort. Abban nem tudok dönteni, hogy az új gép mellé milyen monitort vegyek.

    Három opciót tartok elképzelhetőnek:
    1. Veszek egy ugyanilyen monitort, és két monitor lesz a gépre kötve, Oázisnál elvileg van raktáron, 64K-ért (esetleg az még szóba jöhet, hogy eladom a mostanit, és veszek két vékony kávás modellt)
    2. Eladom a mostani monitort, és veszek egy ultrawide monitort, ami kb ugyanilyen magas (ha jól látom, ahhoz kb 32"-os ultrawide kellene)
    3. Eladom a mostanit, és veszek egy ugyanilyen képarányú, nagyobb monitor

    Az első verziónak előnyeivel/hátrányaival tisztában vagyok, munkahelyemen így dolgozom. Viszont semmi összehasonlítási alapom nincs a másik kettőről. Nem dolgoztam még 24"-nál nagyobb monitorral, nem tudom mennyire áttekinthető, stb.

    A gépet főleg programozásra használnám, itt fontos, hogy két teljes értékű ablak elférjen, ez két monitoron nagyon egyszerű, wide monitornál gondolom megoldható valahogy a képernyő területekre osztása, hogy könnyen lehessen ide-oda mozgatni az ablakokat. A harmadik opciónál nem tudom mennyire kényelmes, ott is több részre osztanám a képernyőt, de mivel nem dolgoztam még nagyobb monitoron, nem tudom mennyire működne.
    Ezen kívül később lehet játszanék is rajta, ehhez így látatlanul talán a harmadik opció lenne a legjobb.

    Tudnátok esetleg tippeket adni, saját tapsztalatot? Illetve a második-harmadik opció esetén nagyjából mekkora összeget érdemes rászánni (a mostani U2412M-mel nagyon meg vagyok elégedve, sokkal lejjebb nem adnám)

Új hozzászólás Aktív témák