Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • menledge

    senior tag

    Fractal Design Core 3000

    Tudom, páran már írtak róla, de azért én is megosztom a gondolataim. (Teljesen újonc vagyok, ez volt az első szerelésem) :B

    A ház elég, sőt nagyon masszív! Szerelése elég egyszerű, bár mint más is, én is észrevettem pár hibát (persze lehet, hogy van ami az én tudatlanságom miatt van). A hozzá adott csavarok szerintem bőven kielégítik a szükségleteket. A táp behelyezésével semmi gond nem volt, mint ahogy olvastam más írásokban, ettől féltem is kicsit! Az alaplapi távtartók viszont tényleg kicsit nehezen mentek be, de egy csavar segítségével + csavarhúzó azért meg lehetett oldani( kis fizikai erő kellett hozzá, simán kézzel semmiképp nem lehetett). Egy hely kimaradt az oldalán, de szerintem az nem nagy baj. A ház csavarja közül egyedül a PCI szerelhető lapjához kellett még csavarhúzó, mert kézzel nem lehetett megmozdítani. A ház szellőzése kiváló!! A gyári 3 venti, a hozzáadott szabályzó minimumra tekerve (átlag adatok):

    Alaplap: 37,6 Proci: 42,65 VGA: 42 HDD(k): 35 :))

    Mindezt gyári procihűtővel, a HDD(k) pedig az also tarto felső 2 rekeszébe vannak téve, tehát a gyári 14-es nem fúj rájuk. A gyári ventik elég halkak, jelenleg a gyári procihűtő+ a VGA kis ventije hangosabb mint a 3 fractal venti

    Ami nem tetszett:

    A HDD tartó, eleve gyárilag ferde volt kicsit, bár ez nem nagy baj, ami viszont nem tetszett, hogy a keretet nem tartja túl masszívan! A keretet a tartóhoz pedig nem is tudtam odacsavarozni, mert az oldalán-közepén lévő furathely nem passzol, így kicsit lötyög. Ez ha dolgozik a HDD meg is érezhető a ház oldalán, pedig gumisak a keretek és 4 csavarral még rögzítettem is (ha tudtok valami megoldást, kérlek osszátok meg velem). A régi házban csak simán a a tartóba kellett csavarozni, ott meg se nyekkent. Az oldallap: olvastam olyat, hogy nehéz visszatenni, hát ez félig meddig igazolódott. Alapból nem volna nehéz, csak aminek itt nem örültem az, hogy az oldallap nem teljesen sík, hanem átlóban "megtörik" (talán úgy érthetőbb, ha azt mondom egy asztalra letéve 2 sarka átlóban a levegőben van kicsit). Emiatt nehezebb kicsit feltenni, de azért nem vészes! Más "hibája" szerintem nincs! :)

    Linkelek egy képet, hogy néz ki a cucc:FD Core 3000

    Várom az esetleges tanácsokat, hozzászólásokat! :)

    +Tudom kábelmenedzsment... ezen még dolgozni fogok, most csak nagyjából összedobtam, viszont van ami a tápkábel rövidsége miatt kivitelezhetetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák