Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz schawo #4519 üzenetére

    Az Asus "A" betűvel kezdődik, előrébb van a listában, ezért azt ajánlom.

    Nem tudom tudod-e, de anno a cég nevének kiválasztásakor komolyan szempont volt, hogy A legyen a kezdőbetű, pont emiatt :D A pegasus-ból jött egyébként.

    Csináltam egy kis opamp tesztet az Audiotrak Prodigy HD2-vel. Először is a három cserélhető opamp a fejhallgató kimenetet is befolyásolja, a két JRC erősítő valószínűleg csak a nagy impedanciás jumper bekapcsolása után aktív, alapból a hármas opamp erősíti a fejhallgató kimenetet is. Ez utóbbi 100%, mert elég nagy különbségeket sikerült elérni a cserékkel. A használt opampok: NE5532, OPA2107, THS4032, TLE2082. Az NE5532 az alap, gyári. Ez után az OPA2107-et próbáltam, a második PCI-ban instabil volt, egyszerűen leállt a lejátszás és nem is ment tovább. A másik PCI-ban (PCIE mellettiben) tökéletesen működik, de hangban nagyon közel van a gyári NE5532-höz, alig tapasztalható különbség. A THS-ekkel sokat szívtam, az egyik alapból rossz volt, azt (elvileg) megjavítottam, de a 3-ból csak 1 jó, a másik kettő recseg, szóval ezt passzolom. Viszont a TLE2082 nagyon jó, sokkal dinamikusabb, részletesebb lett a hangja, "élettel telibb" az egész hangkép. Alapból is nagyon jó kártya a HD2, de ez egy abszolút megéri kategóriás upgrade, szerintem. Mindenkinek ajánlom :)

    szerk: annyival kiegészíteném, hogy a szélső, "problémás" PCI-ban a TLE2082-esek is dobtak néha-néha egy-egy töredék másodpercet (pillanatnyi kihagyás). A másikban teljesen tökéletes. Érdemes vele játszani, ha problémát tapasztalunk, van akinek kapásból tökéletes a 2107 is, van akinek meg instabil.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák