Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz Archttila #90357 üzenetére

    Relaxed pincer claw gripnek tűnik. Én is így fogom az egeret (mondjuk nem csak az Xlite-ot), 1-2-2-es ujjelosztással, ergo a mutatóujjam a bal, a középső ujjam a jobb klikken, a gyűrűsujjam legfelsőbb ujjperce a jobb klikk külső peremén pihen és a nagy része levegőben van, míg a kisujjam jellemzően teljesen alulra csúszik, és szinte mindig súrolja a padot. A tenyértámasz jobb oldali, farhoz közelebbi része finoman felfekszik a kisujjam alá, míg a far bal oldala alkalmasint a hüvelykujjat mozgató izomhoz ér.

    A finom korrekciók alatt átcsúszik fingertipbe a dolog, és horizontálisan a hüvelyk- és kisujjammal lökdösöm az egeret a tenyerem alatt, míg vertikálisnál az összes ujjamat használom, de a munka nagyobb részét ugyanúgy a hüvelyk- és kisujj végzi. Javarészt csuklóból mozgatom, minimális alkar-rásegítéssel (kb. -10-10 fokos szögben mozog legfeljebb), állandó emeléssel-repozicionálással.

    /veryinteresting történet the end

    Ja, nem is értem ezt az átszokás/erőltetés dolgot. Mindenhez úgy kell nyúlni, ahogy az természetesnek érződik, oszt annyi. Nálam pl. az Xtrfy MZ1-nél az 1-2-2-es ujjelosztás automatikusan átment 1-3-1-be, mert azzal a formával valahogy az volt natural. Nem kell ebbe sokat belelátni, csak használni köll a motyót, de amúgy igen, ha palmmal játszol vállból, akkor közel sem annyira életbevágó az ultrakönnyű konstrukció, mint clawnál vagy fingertipnél (ettől még persze ahhoz is jobb).

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák