Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz goamantra #70953 üzenetére

    Nem akarok nagyon belefolyni ebbe a dologba de a "Nem értek se a javításhoz, se a moddoláshoz" a világ legszarabb kifogása. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem akarsz érteni hozzá, és foglalkozni vele.

    7000-ért cserélnek switch-et. Annyiból veszel egy forrasztóállomást, egy multifunkti csavarhúzót amivel szét lehet kapni bármilyen egeret és még így is belefér az 500Ft-os japán omron. Forrasztani ha nem vagy parkinson kóros kb egy youtube videó megnézésével és 2 perc gyakorlással meg lehet tanulni. Ha van otthon négy egered akkor egyszer ebbe befektetsz és nem kell csillagászati összegeket elköltened, sőt... Csak tételezzük fel, hogy mind a négy egér duplaklikkes lesz előbb utóbb. 2000Ft 4db japán omron (a forrasztót már megvetted abból a 7k-ból), megúsztad a 4*7000=28000Ft-nyi javítási költséget és kb 10 perc melód volt a négy egérrel összesen.

    Nem kellett a csere miatt heteket várnod, megspóroltál egy rakás pénzt, és számos egyéb előnye van. Ha valóban az "árérzékeny(?) csoporthoz" tartoznál akkor már rég forrasztóállomásért szaladtál volna, mert annál költséghatékonyabb megoldás nincs mint ha magadnak szereled a dolgaid. És mint írtam itt nem atomfizikáról van szó, hanem csak minimális kézügyességről.

    Én konkrétan eljutottam arra a szintre, hogy ha nem mocsok drága alkatrész cseréjéről van szó nem érdekel a garancia. Megvettem a G602-t és a G402-t bontatlanul, de garancia nélkül 20k-ért (igen a kettőt együtt), előbbiben már cseréltem a görgő alatti tactile switch-et. 10 perc és 400 Ft-om bánta. A G402-t 14-ért elvitték, szóval 6400Ft-om bánta a G602-t összesen.

    Innentől lehet árérzékenységről beszélni, meg arról, hogy nem értesz a javításhoz, de konkrétan minden szempontból rosszul közelíted meg a dolgot.

    Bocsánat, ha kicsit "kioktatónak" vagy "emelt hangneműnek" tűnt ez a hozzászólás, nem annak szántam, inkább csak jó tanácsnak és/vagy elgondolkodtatásnak.

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák