Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KopaszÁllat

    tag

    válasz PPeter #4164 üzenetére

    Fejlemények vannak: tegnap rátettem a kezem az Öcsém régi gépéből állítólag ''haldoklás miatt'' évekkel ezelőtt eltávolított öreg NEC2500A típ. pörkölőjére.
    Érdekessége, hogy közel két évet feküdt egy szekrény tetején kis antisztati-zacsiba csavarva. Gyorsan beizzítottam, egy régi ''MAD DOG 2F8'' volt rajta a firmware.
    Gyorsan megflasheltem egy ''Liggy's NEC 2510 bitsetting firmware 2.19'', ''orig'' verzióval,
    mert az RPC-1 nekem nem fontos, de a bitsetting annál inkább. (Ezt azonnal DVD-ROM-ra állítottam mindhárom típusnál.)

    Próbaképpen töröltem vele egy CD-RW-t, egy DVD+RW-r és még mielőtt bekerült volna az asztali cucc házába, USB2-n lógatva írtam vele egy adat DVD-t egy
    Verbatim 4x DVD+RW-re. Zokszó nélkül megcsinálta, de a visszaolvasásnál már bajai voltak.
    Szenvedett (seek-elt!) mint a kutya és volt egy rakás rossz szektor is. Elcsüggedtem. :W

    Minden mindegy alapon visszaolvastattam a ThinkPad TEAC Combojával is, az viszont végigvitte, bár itt-ott nyüsszögött. Arra emlékszem, hogy annak idején ez a NEC nem volt egy olvasóbajnok. Talán a 106-os Pio.-val volt egyidőben a piacon és az viszont olvasásban tutira lenyomta a 2500A-s NEC-et, még akkor is, ha az 2510-re felflashelve valamivel jobban olvasott, mint az eredeti gyári 2500-as firmware-rel.

    Viszont, ami tetszett: szinte alig zajong! G*ci halk, főleg a ma kapható pörkölőkhöz képest.
    A lemezt érezhetően lassabban kezeli, mint a NEC4571A, de még elfogadható, ha az eredeti ''beléhez'' viszonyítom. (Az képes volt 15~20 sec.-et elszöszmötölni, miután becsukódott a tálca.)

    Mivel tegnap elfogyott a türelmem, bedobtam egy nyers +RW-s lemezt, adtam antennát a cuccnak és egy adón elkezdtem felvenni, míg a lemez tart. Ma este hazaérek le fogom ellenőrizni mit sikerült ''égetni'' neki. Lehet, hogy O.K. lesz és akkor megoldik a gondom.

    Persze, az is lehet, hogy tényleg véres a torka. Öcsémnél írt több száz minden félét és azért lett ''nyugdíjazva'', mert elkezdett Ritek G04-re és Fuji-R(nem-emlékszem-milyenre) rontani, meg nem tudott valami ótvar régi (talán: Platinum ??) 4xCD-RW-t leformázni.

    Egy szó mint száz, ha jobban olvasna, akkor egy ilyen NEC 2500/2510A bőven elég lenne a feladathoz. Bár, szívem szerint egy 3500A-st építenék bele, de hát sajnos már azt se lehet kapni. A héten még megpróbálok egy 107-es, vagy 108-as Pio.-t is. Ha ezek bármelyike beválna, inkább eltávolítom a készülékházról a felcsapódó tálcaajtót.

    Itt tartok most.

    Ha BÁRMILYEN gondolatod támad, (fikázás is lehet) írd le nyugodtan!
    Üdv, Kopasz
    -
    Ui.: nem vagyok szarrágó, de tényleg valami low-cost megoldásra törekszem, mert lassan az egész nem ér annyit, mint a belefeccölt időm! :((

    Ebben a blogban csak betépett felhasználók kommentezhetnek.

Új hozzászólás Aktív témák