Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
válasz
etomcat #6052 üzenetére
Szia!
Tapasztalatom írom: Szinte minden belső Bly-ray írom volt és van.
Most is több darabot (több "márkát") használok.
Asus-nem sokáig bírta.
Pioneer-ez sem, de tovább, mint az előző.
LG-talán ezeknél jobb, nem válogat, mindent ír és olvas.
Legmegbízhatóbb nálam a Lite-on, mind Blu-ray, mind DVD íróként. -még sosem ment tönkre egyik sem a sok közül. Tesztképesek! Tálca nyitása is jó az előzőekhez képest. Van még CD-íróm (Lite-on) ami 2003-as, annak idején ontotta a cd-ket és ír-olvas.
A Sony-k (Optiarc) is hamar megadják magukat.
Jelenleg is 22db feletti BD-DVD íróm van, ami működik.
CD íróm is több,mint 5 darab.
Majd elfelejtettem: Samsungból is mentek tönkre, egyedül a DVD 223F!-nagyon jó író, sok ezer íráson és olvasáson van túl.-mindegyik régebbi gyártású. 2015 előttiek.
A mostaniak szerintem sokkal gyengébben teljesítenek.
A régebbi Píókban van pici porvédő szigetelőcsík. -
-
belinho
senior tag
Uram bocsássa meg nekünk, hogy segíteni akarunk!
Te írtál be a másik topikba, hogy már nem tudom hanyadik pohár alátét készül az LG íróval.
Volt LG íróm, próbáltam az olcsóbb lemezt is, mindkettő kapufa lett, főleg ilyen felállásban. Megvettem a Pioneert, a tesztek magukért beszélnek. Meg egy rohadt nagy érv a Pio mellett a terméktámogatás. A 10 éve kijött 209-es még idén is kapott firmware supportot, az LG meg szarik rád ilyen téren. Lemez terén meg olcsó húsnak híg a leve mint DVD idején ez ma is érvényes. -
cocka
veterán
válasz
Dr. Akula #6007 üzenetére
A tekintetben már én is megkaptam a másik, BD lemez tapasztalatok topikban az ívet, hogy miért nem költök vagyonokat japán import lemezekre és miért nem veszek olyan írót, amivel tesztelni tudok lemezminőséget is meg stb.. De még ha lenne is rá esetleg pénzem, nem fogok még többet költeni erre a témára.
Szóval abból a szempontból ez a topic meg a másik topic is kicsit egysíkú, hogy 1-2 ember csak azért jár ide, hogy az esetleg még ide tévedőket meggyőzzék arról, hogy mennyire jó az általuk használt, Magyarországon már nem is kapható Pioneer meghajtó meg hogy melyik az überfasza BD lemez, ami csak Japánból rendelhető. Biztos ideér 3 perc alatt.
-
belinho
senior tag
válasz
goamantra #5965 üzenetére
Ahogy Joshi is írja a legjobb és a legköltséghatékonyabb egy NAS beszerzése és egy RAID 5-ös tömb lenne. 2 vagy 4 db HDD-t belerakni attól függően mennyi helyre van szükséged.
Ha ez egyik meghal, a többi megy tovább így nem vész el semmi, persze a hibás HDD-t pótolni kell. Benne van, hogy szinkronizálás közben elszáll egy másik lemez is, de ennek nagyon kicsi az esélye, ha a gyerkőc-kutya nem veri le nincs baj vele. HDD-t 3-5 évente rizikós hogy cserélni kell a mostaniakkal a nagy adatsűrűség miatt nem igazán lehet már tervezni, ipari Enterprise HDD-ket kell venni, azok tovább bírják.Az optikai média drágább tárolási megoldás, egy jó író és jóféle lemez is kell hozzá, viszont "megfelelő" körülmények között ez örök életű a tesztek szerint. Annyi jó még benne, hogy visszafelé kompatibilis folyamatosan.
Egy BD-XL képes meghajtóval tudsz írni olvasni BD-XL, BD, DVD, CD lemezt is, ami nem mai gyerek már, és ki tudja mi lesz a következő korong neve, de az ahhoz levő meghajtó is kompatibilis lesz visszafelé, szóval hiába is temetik, az optika örök. -
Joshi
titán
A gyenge minőségű lemezeknél az adat tartósság is rizikó faktor. Léteznek teszt képes írók/olvasók mint pl Lite-On/Samsung ami így eszembe jut. Az a gond, hogy nagyon leült az optikai adattárolás mint olyan. Nem véletlen, hogy akinek fontos az archiválás, azok M-Disk meghajtót és lemezt vesznek.
-
Csabi1984
addikt
-
Joshi
titán
-
selleya
friss újonc
Verbatim BD-R DL 50GB-ra írtam (volna)
Régen (a CD-s korszakban) a teszt azt jelentette - tudomásom szerint - hogy mindent végigcsinált a program a lézer bekapcsolásán kívül, azaz kiderült, ha valami nem volt elég gyors, akadozott stb.
Most valamit matat, ráír, aztán annyit mond, hogy "nem üres a lemez" ... :-(
XP alatt lehet, hogy jó minden, de az XP ma már elég őskövületnek számít, nem?
Az írás után felesleges már tesztelni, ha egyszer hibaüzenettel megállt... Ez hardver hiba lehet? Nektek nem volt ilyen gondotok? Próbálkozzak újraírható lemezekkel? Az eleve máshogy ír, nem? Mit javasoltok, hogy ne menjen gallyra a maradék 5db lemez? :-) -
Ottó58
senior tag
válasz
selleya #5487 üzenetére
ImgBurn egy jó progi, főleg XP alatt.
Pionál nem mindegy, milyen lemezre írsz, válogatós típus.
"Az normális, hogy nem tesztel rendesen az írás előtt?" - én írás után szoktam tesztelni.Joshi: a teszt azért kell, hogy megtalálja az íróhoz való optimális lemezt. Régen nekem is sok tönkrement, míg kialakult a kép.
-
selleya
friss újonc
Sziasztok!
Egy Pioneer 212DBK íróval próbálkoztam. ImgBurn 2.5.8.0
Az első meglepetésem, hogy a tesztelés is ír valamit a lemezre (?!?) Kb. 3 lemezem így ment tönkre... Utána egy-két lemezt sikeresen megírtam, de azóta mindig van valami hibája. És hát elég drága a lemez a próbálkozásokhoz... Volt ilyen tapasztalatotok?
Milyen író programot érdemes használni?
Az normális, hogy nem tesztel rendesen az írás előtt?Köszönöm a válaszokat!
-
Ottó58
senior tag
válasz
attilav2 #5484 üzenetére
Az asztali gyengébben olvas, ezért azzal is teszteltem.
A BD Lite-On minden lemezt olvas.
Én sem írtam sokat a 207-el, mégis tönkrement.
A tálcanyitást időlegesen meg lehet oldani. (Tönkrement írókból próbáltam szíjat cserélni, vagy magnómotor szíjtárcsát cserélni, egy darabig működött ilyen megoldással.)
[link] -régen ilyet is csináltam.
Egyedül a Lite-On íróknál sosem volt ilyen probléma, meg a régebbi LG-k most is kiadják a tálcát. -
Ottó58
senior tag
válasz
attilav2 #5482 üzenetére
Szia!
Csak az észrevételem szeretném megosztani: innen rendelek már nagyon régen, általában Verbatim és TDK lemezeket.
BD csak Verbatim nálam, Lite-On BD-vel írva.
Tesztem: volt Pio BDR 207-el megírt lemezt nem olvasta az asztali, de az IHBS-112 Lite-on íróval írtat igen.szerk: nálam több író is tönkre ment, de minden Lite-On még működik!
Még az LTR-48246S is, pedig nagyon sok CD- írt és olvasott. -
Joshi
titán
válasz
Teasüti #5461 üzenetére
A tesztképes írók valóban a lemezre írt valós felület minőséget tesztelik. Gyakorlatilag a lemez felület minőségét elemzik valamilyen optikai és algoritmus alapján. Pontosan nem ismerem a folyamatát.
Ilyen meghajtók voltak a Lite-On iHBS112-től talán a 312-ig, és ha jól rémlik akkor a Samsung meghajtók is tudták ezt.Ezt a tesztet csak az Opti Drive Control Disk Quality fülén lehet elvégezni. Ha nem tesztképes az adott meghajtó, akkor el sem indul a teszt.
-
Joshi
titán
válasz
november #5459 üzenetére
A belső író ajánlottabb (SATA), mert az USB gyengébb láncszem. Az a Pio 212 teljesen jó.
A már megírt minőséget csak tesztképes író/olvasóval tudod ellenőrizni, ha még lehet kapni ilyen cuccot. Ezzel csak az aktuális írási minőséget tudod ellenőrizni, sikerült az írás vagy nem. De ha a lemez adathordozó rétege gyenge minőségű, akkor az évek múlva derül csak ki, hiába olvasta be a tesztképes író jóra az írást követően. Pont ezért kell jó minőségű lemezt venni, mert ennél többet úgy se tudsz tenni.
"Én legtöbbször fájlokat és mappákat írnék szóval akkor BDMV, CERTIFICATION lesz a mappa szerkezetem."
Nem, a BDMV, CERTIFICATION mappaszerkezet a Blu-ray filmek struktúrája. Ha simán mappákat akarsz kiírni benne vegyes tartalommal (képek, zene, dokumentumok), akkor értelem szerűen azokat a mappákat tallózod be amiket ki szeretnél írni. Fontos hogy az UDF fájlformátumot használd itt is. Annyi még, nem tudom hogy az UDF fájlrendszer milyen mélyságű mappa struktúrát enged, ki kell próbálni egy újraírható lemezen. -
Joshi
titán
válasz
Teasüti #5448 üzenetére
"hisz úgy tűnik az egyetlen archív minőségű (persze a drága M-disc-en kívül) CMC Pro plusszus lemezt már nem is gyártják."
Nem tudom mit jelent számodra a CMC, de az itt ebben a fórumban nekünk egy gyenge/átlagos MID-et.Blu-ray lemez írással kapcsolatban pedig itt tudsz olvasgatni. De ahogy az előző hsz-ben írtam, nagyon nincs választási lehetőség. Sajnos az optikai adattárolás így 2021-re nagyon kihalófélben van.
Igen léteznek/léteztek teszt képes írók/olvasók, de mára már nehezen beszerezhetőek. Igazság szerint nem is érdemes ezzel foglalkozni, ennél sokkal fontosabb egy ajánlott író és lemez MID használata.
-
Teasüti
nagyúr
BD viszonylatban úgy tudom az M-disc és a közönséges HTL között nincs óriási különbség, hisz már az eredeti BD se organikus adathordozó. A dvd-t teljesen elengedtem, hisz úgy tűnik az egyetlen archív minőségű (persze a drága M-disc-en kívül) CMC Pro plusszus lemezt már nem is gyártják. A mínuszos lemez meg nem szimpatikus.
BD-nél egyedül az írási nehézségek kérdőjelesek csak.
Mi a gyakorlati tapasztalat BD-R írásával desktop íróval?
Mekkora szokott lenni a fail rate és mennyi hiba szokott lenni visszaellenőrzéskor egy "elfogadható" írásnál? Egyáltalán látni ezeket a hibákat ellenőrzéskor, vagy a Reed-Solomon algoritmus már hardverből intézi a korrekciót és ez transzparens marad egészen a kritikus fájlhibáig? Gondolom itt is lehet csinálni felület vizsgálatot és átviteli sebességet mérni, ami talán jó támpont lehet az írás minőségére. Nem?Szerk: Mi a jó stratégia írásra és visszaellenőrzésre? Elvileg a lemez tesztet nem ugyanazzal az íróval szokták végezni, ami írta a lemezt. Ideálisan legalább két eszközt ajánlanak: egyet, ami kiváló írásban és egyet, ami kiváló olvasásban. Esetleg ha kettő ilyen Pioneer-t veszek, az betöltheti vajon ezt a szerepet? Gondolom azért van annyi gyártási szórás, hogy nem minősül azonos meghajtónak a másik.
Illetve mi a tapasztalat a BD írók tartósságáról? Mintha láttam volna ilyen beszámolókat, hogy a kék lézer viszonylag rövid életű.
Köszi! -
Ereshkigal
őstag
Rég jártam itt...
Úgy néz ki, meghalt a Pio 208-asom, de holnap még tesztelem egy másik gépben.
Mi az, ami ajánlott helyette? 212? -
Joshi
titán
Az adatlapján ez van - Optikai meghajtó: 4K UHD Blu-Ray
Szóval vinni fogja. A gyári Blu-ray filmekkel nem lesz gond, de ha a lemezen MKV vagy más fájl van, az már nem biztos hogy menni fog mondjuk kadenciahelyesen. Mindenesetre nézz tesztet róla ahol a filmlejátszást is tesztelik. -
Joshi
titán
Kíváncsiságból kiírok egy 60GB-os ISO-t az újraírható BD-RE XL lemezre hogy mit kezd vele az Oppo 203.
Amúgy nem gond ha nem olvassa, mert Servioo-val megosztva a Pioneer 212 írómat, gigabites hálózatról simán lejátssza az Oppo 203 a Ryan közlegényt ami 90GB. Röccenés nélkül ment, végig mentem a chaptereken is és vitte szépen Dolby Visionnal.
De hogy nincs egy program amivel tesztelni lehetne a BD XL lemezeket, ez vicc.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Lecseréltem a Pioneer S08-as írómat egy Pioneer 212EBK-ra. A gondom az, hogy a megírt 100GB-os lemezeket nem tudom semmivel se tesztelni, mert olyan régiek a szoftverek hogy egyszerűen nem ismerik az XL lemezeket. Viszont van egy Plextor fejlesztés nevezetesen a PlexTools Professional XL 3.16 progi amit le is tudok tölteni, de gondolom mivel nem lát Plextor meghajtót ezért nem indul el. Van valakinek ötlete hogy milyen progival lehetne tesztelni az ilyen lemezeket? Igazából nem is kimondottan tesztre gondolok, csak ellenőrzésre/visszaolvasásra. Olyasmire mint a Nero DiskSpeed vagy az OptiDriveControl.
Itt látszik hogy nem tud 100GB méretet az OptiDriveControl, valószínű ideje korán végezni is fog a visszaolvasással. Mondjuk az első rétegváltás egész jó, habár a 66GB-os második rétegváltás már nem fog megtörténni.
Illetve a Nero DiskSpeednél mi akar lenni ez a hibaüzenet? Ha rákattintok a kezdésre, akkor elkezd végig futni egy csúszka és a végén ezt írja ki. Mi foglalhatja a meghajtómat amiért a DiskSpeed nem indul el?
-
lenoma
aktív tag
válasz
MaxxDamage #5334 üzenetére
Pontosítok, nem teszt hanem tényleges írási igény miatt már nem maradt más lehetőség csak az imgburn. Nincs 50gb Bd-re lemezen a 25 GB-os lemezeket bármi gond nélkül megírtja. Azért van ennyi író a gépen, mert a firmware frissítés óta a 25 GB-os újraírható lemezeket csak 24,2 "gb"-nak látta és csak teljes formázással engedett újra írni rájuk teljes kapacitással. Amúgy lehet firmware hiba is ez a rétegváltási rontás írásnál.
-
-
lenoma
aktív tag
Teszteletem az iíró szoftvereket.
Amik hibáztak nálam rétegváltásnál Verba 50GB lemezek írásakor:
- Ashampoo burning Studio 21
- CDBurnerXP
-AnyBurnAmi nem hibázott pedig 5 lemezt is megírtam vele egymás után:
ImgBurnAzért régi tapasztalat még a CD-s időkből, hogy a lemezek írása között hagyni kell hűlni a fejet!
-
jeni
félisten
válasz
Tomessz85 #5319 üzenetére
sokan fanyalodnak,hogy hisztis az LG.
tény,hogy szeret válogatni.
ha a Pioneer BDR-212UHT-s lett volna 35000Ft áron akkor tutira azt veszem meg.
a legjobb nyersanyagokkal szeret dolgozni és tudna is.csak hát...a felhozatal egyre gyatrább.
a köztudatban az MediaTek chipesek a teszt írók. mégis a jelzett LG-ben MTK chip van és mégse alkalmas tesztre.
-
Tomessz85
tag
válasz
Tomessz85 #5315 üzenetére
Találtam még egy tesztet is erről aminek az összefoglalóját [linkelem]
-
belinho
senior tag
Egy Liteon külső írót találtam az EB1-et, de egy külföldi fórumos teszt alapján, az biztosan nem tesztképes.
Annyiból lenne jó, hogy látná az ember hogy sikerült az írás. Megveszem a lemezeket, aztán meg kuka az összes írás után.
500Ft körül van egy BD25- MABL-es Verbatim, az 50GB-os pedig 1500Ft körül. Egy 25GB-os MDISC meg 1600Ft, bár az már drága egy picit, de tartós elméletileg.
Inkább megveszem a drágább lemezt, csak látnám, hogy mégis milyen lett.
Olvasgatok és nézelődök még, köszönöm az eddigi segítséget. -
jeni
félisten
válasz
belinho #5311 üzenetére
Beszerezni nem lehetetlen használtan a Liteon és a Samsung korábbi kiadásaik amelyek teszt képesek,sőt a Sony néven is van. Igaz ezeket ma már nem gyártják legalábbis a Liteon az lehet még ,de abban sem vagyok benne biztos,hogy a ma kapható teszt képes.
De hát..... ma napság mit ér egy teszt ha nincs annyi BD lemez amiből lehetne választani?
Maga a gyártás során a minőség és a MID -kód is változik. -
belinho
senior tag
Néztem azt a Pio-t is, az sem rossz, 2019-es firmware is van hozzá, szinte naprakész, ő is benne van a kalapban.
Azt nem tudod véletlenül, hogy az LG BH16NS60 az tesztképes-e?
Van itthon egy Asus és egy Samsung dvd íróm, mindkettő tesztképes, anno ezekkel teszteltem a lemezeket.
Blu-ray írók között van olyan ami tesztképes és még kapható is? -
belinho
senior tag
Köszönöm az infókat!
A BD-XL-t elengedem, drágák a lemezek és a filmek is, szóval nem szükséges még a jövőben sem.
Meg legyen inkább belső, van itt az asztalon annyi kábel, külső HDD, hangfal, így is alig férek.
Volt nálam egy régebbi LG próbaképp, lemezt megírta, lejátszó olvasta, csak tesztelni nem tudtam, mint anno DVD esetén.
Jók ezek az LG írók? Mondjuk ez BH16NS60?
Ugyanennyiért van Pioneer BDR 212DBK, ami már-még kapható, mondjuk ez is valami nagyon új író. -
Inferno1988
csendes tag
Köszi a választ.
Érdekes módon megnéztem újra a gépben és kicseréltem a SATA kábelt és megnéztem, hogy a tápkábel is rendesen csatlakozik-e. Nem találtam semmi hibára utaló nyomot.
Betéve egy másik írott DVD-t elsőre megint ugyanaz, elsőre nem olvasta be, lassan másolt.Aztán betettem másik lemezt és akkor elsőre olvasta és olyan sebességgel másolt, hogy arra nem is emlékeztem, 20 MB/S sebességgel, Verbatim lemez egyébként, elvileg nem rossz minőség volt anno. Meglepődtem rajta, kissé mondjuk hangos volt másolás közben.
Most ismét teszteltem és gyors sebesség, elsőre olvasott több lemezt és normál hangja van.Lehetséges, hogy ez a szitu, amit ítrál, hogy sokat állt? Mert őszintén írni már hónapok óta nem írtam vele, lehetséges, hogy 1 éve is van, ritkán teszek be lemezt, amikor bele kell valamibe nézni vagy lemásolom pendrive-ra. Mióta van NAS, azóta nem vagyok lemezek kiírására szorítva és filmezni pedig asztali játékoson szoktam.
Nem hiszem, hogy a SATA kábel csere vagy a molyolásom következtében volt a javulás, hanem inkább ez a sokáig állt dolog.
Van esetleg tesztelő program amivel meg lehetne nézni az állapotát? Mert ha mégis baja van, még addig vennék másikat, amíg lehet kapni optikai meghajtót, azért valljuk be, nem egy gyakori dolog ez már a stream és online világban.
Neronak van az Infotool programja, azzal lement a teszt, de ott az írási sebességre pipa minden és ennyi, ez nem sok infó.
-
gg72
veterán
Akit érdekelne tesztképes Plextor Blu-ray író, keressen meg PÜ-ben.
-
Daywalkerke
aktív tag
Köszi a választ, de ez Magyarországon nem beszerezhető, de még a német és brit amazon-on sem kapható.
Ezen kívül más tesztképes belső író nincs?
Külső írók közül melyikek a tesztképesek?
Elvileg ezek kaphatóak Magyarországon jelenleg: -
Daywalkerke
aktív tag
Érdeklődnék, hogy PC-be létezik még újonnan megvehető tesztképes blu-ray író?
Az alábbi író tesztképes? -
jeni
félisten
válasz
Beni2360 #5242 üzenetére
pontosabban CDRinfó.pl CDRinfo.com
vannak régebbi és újabb híradások,tesztek ottnekem ez van meg és itt írnak erről
Samsung SH-B083L
volt korábban a nagyobb újabb SHB123L de bántam,hogy eladtam.
hasonló típusokkal tudsz ott rákeresni
-
jeni
félisten
válasz
MaxxDamage #5233 üzenetére
valami Eproom-t kéne meggyógyítani benne vagy azt ami az olvasásért felelős. így lenne ismét teszt képes Liteon BD íróm.
mechanikája az hibátlan,de hát... ha semmit se olvas be. érzékeli a tálca csukását és a LED villog egy darabig és leáll.
biztos,hogy a lézerdióda az hibátlan benne.
próbáltam a korábbi verziókat visszatenni,már ezt nem engedi és hibával leáll.most van az aprón DVD iró BD olvasó Liteon combó ami tesztre mehetne.
így porfogónak van most elrakva
ha találnék mechanikai hibásat lehet még össze lehetne dobni 2-ből 1-t.
-
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #5201 üzenetére
Liteon gyártásút vagy annak belsőit.
Elvileg a LG 16NS40 író az teszt képes.
Ezek a pc-be szerelhető 5,25 méretű BD írókHasználtan Samsung és Sony régebbi íróik. Az állapotra viszont lutrik!
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok,ha a jövőben szeretnék venni egy tesztelős blu-ray olvasót,vagy írót, akkor melyik márkát/modelt ajánlanátok?
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88 #5160 üzenetére
Mehet rá a ráírt 6X ,sőt én anno írtam rá 12X is mert a 206D felajánlotta.
Azóta sincs gondom a lemezzel, viszont mivel tesztelő írom nincs így csak a beolvasás és az elérés gyorsaságát tudom említeni.
Mp3-ak vannak rajta, de megkeresem mert nincs napi használatban és beteszem a képét.UI:
Panasonic 6X BD-R 12 X írva Nero akkori portable íróprogramjával :
A Dátum idő is akkori, amikor készült, idáig nem volt gondom se a 6 éves és 10 hónapos 206D, se az új 209 írómmal sem.
Gyors tökéletes -
mokiber
tag
válasz
SpongyaBob #5116 üzenetére
ezt választanám: LG BH16NS55 ehhez van letölthető teszt? Ezek közül mit lehet lejátszani rajta?
M disk,
bluray.
köszönöm. -
gaben22
senior tag
válasz
mokiber #5120 üzenetére
Tesztképes író csak azt mondja meg, hogy épp milyen állapotban van a lemez, ha nem teszteled mondjuk évente a lemezeidet (az összeset! az kb. lemezek száma x 12-15 perc), akkor egyszercsak ott lehetsz hogy volt videó, nincs videó. Én még mindig azt mondom (és a világon kb. mindenki más is), hogy, ami fontos, azt duplán kell tárolni. Esetedben jelenleg 600 gigáról beszélünk, ez semmi. Ezt akár triplázhatnád is, akkor se lenne drága. MDisc ügyben nem foglalok állást, ha ragaszkodsz hozzá, akkor vedd azt. De a duplikálást én akkor se engedném el. Mindezt úgy, hogy kb. 12-15 (nagyon ideális esetben 20) év múlva a kor technikája szerint frissítened kéne a backupot, legyen az akkor épp disk, cloud, akármi.
-
mokiber
tag
Köszi a válaszokat. Elmondom kire kellene igazából: elmúlt 10-15 évben felvett családi videók archiválására. Ez jelenleg kb 25 db 25 GB-s lemez megírását jelenti. A jövőben mondjuk évi egy vagy két lemez íródna. Ha az író elromlik x év múlva, az kevésbé gond, mert ez minden géppel előfordulhat. Ha a megírt lemezek mennek tönkre az már gond! Ezért lenne jó tesztre képes író. Persze azt nem tudom, hogy milyen esetben kellene újraírni és egyáltalán mit lehet tenni ha a teszt alapján valami nem jó. A BH16NS55 tesztes vagy letölthető rá? Ez lejátszó is egyben igaz?
-
M107
addikt
Ő tesztképes, mint általában a buffalo írók, és simán ráver minden mai íróra írásminőségben és lemezkezelésben ( 2014-2019 között ), viszont ára is van és külső házzal együtt ennyi
Vagy szerzel be egy Sony BD-RW-t pl :
Blu-ray RW SATA Sony black 12x BD-5300S
-
jeni
félisten
válasz
mokiber #5113 üzenetére
Sajni épen az LG-vel vannak később a legtöbb gondok.
Azstali megbízhatóbb ,strapa termék. A külső USB slim gyengébbek főleg a mechanika miatt is.
Egy.két moddell tesztképespl.:
16NS40
ez most rendelhető a Bestmarkt boltban,amúgy az egy hardverker bolt is egyben.
Be-Va Chip boltban van raktáron. -
mokiber
tag
olvasom a másik fórumot,a véleményekről. az érdekelne még, hogy melyik LG képes tesztelni megírás után? vagy ez az írósoftwertől függ?
-
gaben22
senior tag
Ellenőrzésre tesztképes író vagy olvasó kell, legyen az BD vagy DVD. M-Disc nem tudom a marketingen túl valóban bizonyított-e már. Kicsit drága. Ha valóban biztosra tudnánk azt az 1000 évet vagy mondjuk csak 30-at, akkor lehet jó opció lenne, de még akkor is kellene találnod hardvert (30 év múlva), ami visszaolvassa. Manapság hardvert meg nem nagyon terveznek hosszú távra, nem beszélve róla, hogy nem Commodore 64 meg hasonló, ahol csak "simán" újraforrasztod, ami beszart. Ez most saját vélemény, de én inkább jobb minőségű DVD-re (régen) és BD-re (most) írok és winchesteren duplikálom őket, elfogadva, hogy 10-15 (jó esetben 20) év múlva újra kell csinálnom egy backupot a kor technológiája szerint.
Épp most vagyok egyébként egy backup időszakban régi DVD-ket duplikálom HDD-re, lassan túl vagyok a 9-12 évvel ezelőtt írott cuccokon. Főleg Taiyo DVD-re írtam, kb 200 lemezt olvastam fel eddig, 3-4 volt, ahol pár fájl nem volt olvasható (volt köztük nagyobb méretű is természetesen, az veszteség), teljes disc probléma még nem volt. Azt hiszem az összes problémás Taiyo Yuden volt (mivel főleg erre írtam), kisebb arányban írtam csak MCC és CMC Verbatim lemezekre, azokkal nem volt gond. Viszont már jóval korábban újraírtam a kétes eredetű TDK és Verbatim szitázott lemezeket, több nagyon rossz állapotban volt már (szerencsére nem sok ilyenre írtam, legalábbis fontos cuccot).
-
Beni2360
félisten
Én nem is a tesztelésre gondoltam. Mivel 28 évig kereskedő voltam a saját szektoromba, én nem adtam volna el egy vevőnek nem összeillő két dolgot, vagyis amit nem tudna majd használni. Pontosabban felhívtam volna rá a figyelmét, hogy a 2 nem kompatibilis egymással. De ha külön volt a megvétel akkor ez már nem játszik ha nem kérdezte a vevő. Ennyit a nem mindenáron eladni motivációhoz.
-
-
jeni
félisten
válasz
Daywalkerke #4918 üzenetére
Samsung SN-506BB
Pár hete a Samsung az Iponban még kapható volt.
ez teszt képes de kell venned hozzá külső 12,7mm házat.
ebből létezik gyárilag külső házba szerelt is,de az sem kapható jó ideje.Másik megoldás.
Veszed a Liteon BD írót és hozzá egy külső 5,25 házat. -
Daywalkerke
aktív tag
Kösz a választ, de ahogy írtam engem a külső írók érdekelnek, mert eddig egy külső Samsung íróm volt ami tesztképes, de ezt már egész EU-ban nem lehet sajnos kapni, ezért keresek helyette másik külső írót.
Magyarországon ez a (nem túl nagy) választék külső BD írókból: -
jeni
félisten
válasz
Daywalkerke #4916 üzenetére
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az alábbi két külső íróról lehet-e tudni, hogy tesztképesek?
-
jeni
félisten
itt egy jó Liteon alapú Sony Blu-Ray író ami teszt képes!
-
jeni
félisten
No
U.i:
Liteon ,Samsung korábbi DVD irókat keress vagy azok alteregóit.
Vagy nagyon jól ír vagy teszt képes írót keressel.
Kettő most nem kapható már egybe gyúrva. Használtan tudsz venni.
Nagyon jól ír : Sony
Asus,Plextor,Liteon,Samsung:teszt képes
a Samsung tesz képes jitter mérés nélkül,a SH22x sorozat de csak használtan
.
BD lemez teszt csak az aprón :Liteon. -
chrishorvath
csendes újonc
Sziasztok!
Külső Slim Blu-ray író vásárlása előtt állok. Nagyon kíváncsi lenék a véleményetekre. BD-XL és M-disc-et írnék vele.
Szerintetek melyiket válasszam? Sajnos a magyar piacon csak ezek kaphatók.
LG bp55eb40
http://www.lg.com/de/brenner-laufwerke/lg-BP55EB40
+Korrekt olvasási írási adatok megadva a német Lg honlapon.
-nem annyira igényes, műanyag ház
-USB 2.0
+sok driveot készítettek már, Verbatim-nek talán ez az első.
-magyar cégek (Aqua) elhallgatják, hogy tudja a BD-XL és az M-discet is.Verbatim 43890
-Semmilyen korrekt-olvasási írási adat nincs megadva az angol honlapon.
http://www.verbatim-europe.co.uk/en/prod/external-slimline-blu-ray-writer-43890/
+szebb fém ház
-sehol semmilyen tesztben nem szerepel a neten.
+USB 3.0az USB 3.0-nak van értelme az írás sebessége vagy valamilyen más szempontból?
Ezekhez várható Firmware frissítés mint a régebben a DVD írókhoz? Nem nagyon láttam mostanában ilyent.
Bocsánat a sok kérdésért.
Köszi szépen. -
Joshi
titán
válasz
t72killer #4729 üzenetére
Nem kérdés hogy megbízhatóságban sokkal jobbak az egyrétegű lemezek, gondolom nem kell ecsetelni hogy miért. Ha megnézel egy egyrétegű és egy kétrétegű lemez teszt eredményt, általában az egyrétegű mindig jobban olvasható lesz. Hogy aztán a hordozóréteg éppen milyen az adott lemeznél az megint egy másik kérdés, nem véletlenül vannak ajánlott midek.
-
gg72
veterán
-
jeni
félisten
válasz
t72killer #4712 üzenetére
semmi tapasztalat és semmi mérés nincs arra nézve,hogy meddig is bírja,de az tény az M-disc nem a minőségre lesz helyezve hanem feltehetőleg tartósságra mentek de 1000évre ki a Fr@nc fogja tesztelni,hogy jó lesz-e akár 50év múlva?
a laboratóriumi és a otthon mérés nem azonos!
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Asus BW-16D1HT
Ez a típus tesztképes?
Köszi
-
jeni
félisten
-
SpongyaBob
veterán
Létezik olyan XL kompatibilis író, ami tud teljes tesztelést is (minőség, jitter)?
-
cocka
veterán
De most miért kampányoljak az LG mellett, ha szerintetek silány, ócska, bóvli kategória?
nem ajánlott, de idézd be légyszíves, ahol erről volt szó
Oké, talán ez így nem hangzott el, de az igen, hogy LG helyett mindenki inkább a Pioneert ajánlaná. Főleg az NS40 helyett. Mondjuk nem tudom van-e különbség az NS40 és NS55 tudásában, gondolom valami csak lehet.
De igen, a Samsung mivolta miatt
Hát mondjuk halkan hozzáteszem, hogy slim egy szál kábelről tápellátást kapó íróval én nem mernék írni semmilyen lemezt. De ez csak az én véleményem. A Samsungról meg annyit, hogy érdekes ez a vegyes minőség, mert pl. az SH 224 valami DVD íróm kiválóan muzsikál. Előtte ugyanott egy Optiarc AD-7203S dvd író muzsikált és úgy ment tönkre, hogy jó formán nem is használtuk. Szal.. érdekes kérdés ez a minőség.
De az a vicc, hogy amikor először teszteltem az NS55-öt sata-usb átalakítóval, akkor egyet elrontott, pedig az 12 V-os külön tápellátást kapott, szerintem a 2.5-es átalakítók 5 V-ja amúgy is édeskevés lenne a nyitóelektronikának.
Tény,hogy az LG válogatósabb a lemezeket illetően.
Erre is van ellenpélda, anno CD írós korszakban Samsunggal képtelenség volt egy írott lemezt beolvasni, haverhoz meg elvittem és az ő LG-je meg beolvasta. Igaz, hogy az olvasás elég lassú volt és közben azt vártuk mikor pusztul bele a meghajtó az erőlködésbe, de végül nem lett baja.
-
jeni
félisten
Ha vissza olvasol,sokan panaszkodnak az LG íróra,hogy rosszul írnak vagy későbbiekben olvashatatlan lesz a lemez!
Nem véletlen,hogy a Pioneer BD írók külföldön sem nagyon kaphatóak! Ami van itthon azt pillanatok alatt elfogynak! Az írás tesztek is erről tanúskodnak.
Nálam is van egy LG BD/DVD combó mellyel a megírt BD lemezt be se olvasta. A Pioneer még megbirkózott vele igaz későbbiekben már elakadt,de legalább betudtam listázni,ellenben a LG csődött mondott. Az pedig zsír új amire nem lehet mondani,hogy elhasználódott volna. Igaz azt csak külső olvasónak vettem meg.
Azt is meg lehet nézni hányan gyártanak BD írót a PC iparnak!
A három ujjad is elég lenne hozzá! Talán a 4 de a Samsung sem gyárt már optikai egységeket. A Sony is kilépett.A Panasonic csak a notiba gyárt BD írót és a lejátszókba meg olvasót. Azt nem tudom,hogy olyan asztali BD lejátszók melyek írni is tudnak lemezre azokban milyen író van?
A BD technika a Sony találmánya. A PS4 konzolban sem Sony drive van benne! Amik vannak azok mind olvasók melyek az asztaliba vagyis a lejátszókba tesznek be! -
zozopapa68
tag
válasz
Ereshkigal #4535 üzenetére
Szia!
Csatlakoztasd másik SATA portra, mert lehet, hogy csak ennyi a baja. Tesztelésre nem igazán alkalmas ez a típus, mivel valószínű, hogy nem MediaTEK chipes. A tesztelés nagy nehezen elindulhat, de a jitter mérés nem fog lefutni [link]. Cseréltesd ki, ha van rá lehetőséged (egy iHBS112-re). -
jeni
félisten
válasz
Ereshkigal #4527 üzenetére
Amit vettél az egy BD olvasó és DVD író Combó
Ha az is MediaTek chipes akkor azzal is tudsz tesztelni,ettől függetlenül drága volt 22000Ft áron meghozatni Kínából!
Ha nincs lezárva matricával akkor megtudod nézni a ELEKTRONIKÁJÁT milyen chipes is?Ez alapján a tieddel is mennie kell! Ugyanaz van a képeken.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Soha nem teszteltem lemezeket, de már évek óta érlelődött bennem, így tavaly vettem egy használt iHBS112-t, ami tegnap ide is ért. Viszont a gépbe berakva kiderült, hogy mégsem az, hanem iHES112. Próbáltam az OCD-vel tesztelni, de szerinte a meghajtó nem tud ilyet. Küldhetem vissza Kínába?
-
jeni
félisten
válasz
Beni2360 #4511 üzenetére
Önmagában eg BD olvasó nem ér semmit ha nem tesztképes. Nálam is van egy LG BD de az nem tesztképes. Így az csak lejátszónak jó. A másik Liteon 112 BD irót meg nem tudom feltámasztani.
Az a Liteon 104 az SUNExT chipes amiről nem írják ,hogy tesztképes. Lejátszónak jó de semmi több.
Magamnak vennék egy Liteon 112-t jobb esetben lenne tartalék mechanikai egységem. Ha valaki megrendeli akkor én kifizetem. -
Beni2360
félisten
Ez tud tesztelni?
Sony NEC Optiarc BD-ROM BR-5100S.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Facebook és Messenger
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- One UI zápor esett a hétvégén
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Diablo IV
- További aktív témák...
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest