Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gaben22

    senior tag

    Én kizárt, hogy M-DISC-re alapoznám a mentéseimet. Az igaz, hogy manapság is simán talál az ember működő retro computert elfogadható áron (Commodore 64... én is vettem pár éve), de azokat még otthon is simán lehet javítani, ezért elérhető olyan könnyen manapság is. Mai computereket is lehetne, ha lenne kapcsolási rajz, de 2022-ben ez már nem divat sajnos (támogassátok a Rights to Repair mozgalmat!!!) ezért jóval kisebb az esély, hogy a mai technika 20 év múlva játszi könnyedséggel elérhető legyen. Ill. ezeket a lemezeket fix hőmérsékleten, fix páratartalom mellett kell tárolni UV fénytől védve. Első kettőt kizárt, hogy otthoni felhasználó meg tudja oldani.

    Inkább duplázd (vagy triplázd) HDD + valami másra a mentéseid és fogadd el, hogy 10 évente meg kell újítani az akkori technika szerint (legyen az akármi). M-Disc árából 3-4 ilyen iterációt végig tudsz vinni mire egálban leszel a "befektetéssel", azaz lehet 40 évig jó vagy... M-Discnél a 40 év (vagy akármennyi) meg csak egy ígéret, semmi más.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk; DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01

Új hozzászólás Aktív témák