Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DBAtti

    aktív tag

    válasz Cheesy #8673 üzenetére

    Munkahelyemen szintén van egy nagyon hasonló darab, csak nincs görgő, se tekerő, de ha minden igaz, hangerő gombok vannak azon is ilyen kialakításban az insert, home, pgup... sor felett ugyanilyen billentyűkkel. Azoknak érzésem szerint lehetne hosszabb útja, határozottabb nyomásponttal, de hosszabb ideig még nem használtam. Ami nagyon tetszett az a baromi masszivitás, fém keret, nagy tömeg, minőség.

    Én innen a fórumról vettem 2500-ért magyar szitázású(!) új (fóliás, bontatlan) Dell KB212-t. Nem tudom csak a funkcióbillentyűkben különböznek-e. Szerintem kellemes, nem teljesen hangtalan, de a Gigabyte 6150-emhez képest jobb a billentyűk járása, van útja, noha slim, nem jár kopogósan, és ami szerintem sok olcsó billentyűzet defektje: nem zörög a space, se az enter, és "hagyományos" kiosztású nagy enterrel, fektetett 6-os csoport a kurzormozgatók felett. felemelve sem nyeklik-nyaklik, mint a Giga, a vastagabb házszerkezet meggátolja abban, nem atombunker, de megfelelően merev.
    A dőlésszöget beállító lábak oldalra nyílnak.

    A komfortot Logitech K120 és Deluxe 250-nél (+ azok multimédiásitott vátozatai) jobbnak értékelem, azoknál a puha járás szerintem már túlzottan puha, elkeni a nyomáspontot, ami hosszabb távon számomra zavaró.

    Amúgy tök jó lenne, ha normálisan forgalmaznák itthon is a DELL billentyűzeteket: nem lenne egy vagyon a boltokban, lenne egy típuslista, mert megszámlálhatatlan módosulata van egy-egy darabnak, a kódot meg nehezen találja ki az ember, illetve egyáltalán lehetne kapni őket (mindegyik fajtát).

    [ Szerkesztve ]

    "A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Új hozzászólás Aktív témák