Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Cheesy #8389 üzenetére

    Az általam ismert puha billentyűzetek :
    Logitech K120, K200, Microsoft Wired 600, Wireless 800, Wireless 2000, Wireless 3000, satöbbi.
    A Logitech Mk250, Mk320 drótnélkülinek más a felépítése, az kicsit keményebb. De még bőven belefér az is.
    A microsoftoknál van egy kis érdekesség a dologban, mégpedig az, hogy előre kicsit hullámos.


    A Wireless 800 tökugyanez, csak éppen nincs meg az a fél centi hézag a kurzorgombok körül. Ez szerintem nem volt jó ötlet. Hónapok óta megvan, de még mindíg a numerikus 7-re tenyerelek a Page down helyett.
    A Wireless 2000 sajnos ugyanez.
    A Wireless 3000 nagyon jó, de nekem pont az nem tetszett benne, amitől különlegesebb. Mégpedig, hogy a gombok egy kis mélyedésben ülnek, ettől gyakorlatilag pont olyan, mint egy laptop, ahogy te is írtad. A billentyűzet síkjából nem emelkednek ki a gombok, de az egész billentyűzet magasabban van. Ez nekem marhára nem jött be. A hozzáadott egér pedig... Inkább nem mondok semmit.
    A másik hibája az MS billentyűzeteknek, hogy nagyon-nagyon zárójelbe tették a funkcióbillentyűket. Aprók, más a nyomáspontjuk mint a sima gomboknak, sőt a Wired 600 kivételével csoportosítva sincsenek, a Wireless 3000-en pedig fekete alapon sötétkékkel van felírva, szinte láthatatlan :(
    Cserébe mondjuk a Microsoft driverével mindegyik gombra bármilyen funkciót rá lehet definiálni, megfejelve ezt azzal, hogy különböző profilokat is csinálhatsz, azaz más-más alkalmazáshoz más lehet a gomb.

    Nagyon jó lenne még a Wireless Media Desktop 1000 is, de annak meg az a baja, hogy nem 2.4Ghz-es vevője van, hanem az ősrégi, 2méter hatótávolságú, lassú, laggolós 27MHz-es :(

    Ezek közül a Logitech K120, K200, Microsoft Wired 600, Wireless 800 még a néhányezer forintos kategória, sokat nem vesztesz vele, ha mégsem jönne be.

Új hozzászólás Aktív témák