Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Rick3D #67368 üzenetére

    Használtál már F-sor nélküli billentyűzetet? Azért kérdezem, mert a gyártók előszeretettel a bal felső sarokba teszik az Esc billentyűt, ami angol kiosztásnál teljesen rendben van, de magyarnál ez azzal jár, hogy a 0 kerül Fn rétegre.

    Switchek mixelését még akkor átgondolom.
    A clicky részek még oké, de a piros és barna keverése gépeléskor nagyon zavaró lesz. F-sorra használtam már másfajta kapcsolót (mert kifogytam), és sokan használnak space-re nehezebb kapcsolót, de az alfanumerikus részt nem jó összekeverni szerintem.

    A pirosat lecseréltem mert az érzékenysége játékokon kívül valahogy nem tudtam megszokni, utána jött a kék amit imádtam viszont játékokra katasztrófa.
    Ott van még a fekete, az a pirosnál nehezebb, az érzékeléshez kicsit kisebb erőt kell kifejteni, mint kéknél, de a bottom outhoz többet.

    Vagy ott van a választható kapcsolók között könnyű clickyben a Kailh Box White, közepesben a Jade és nehézben a Navy. Fülnek szebb hang, kellemesebb taktiliis hupli, és nincsen a nyunyu által említett hiszterézis sem.

    A VA68M előnye, hogy létezik hozzá open source PCB, szóval ha nem jön be a kapcsoló, de a kiosztás igen, akkor ki lehet cserélni a belét, mellékhatásként QMK támogatást is kapsz, amivel úgy konfigurálod a kiosztást, ahogyan jól esik. VIA támogatást nem látok, azaz a kényelmes GUI-n konfigurálás nem elérhető addig, amíg valaki meg nem csinálja hozzá a leírófájlt.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák