Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gygabor88

    tag

    válasz Zizi123 #59792 üzenetére

    Hello

    Én voltam. Epic fail lett. :N

    Rendeltem 2mm-es és 1mm-es neoprén lapot. Először a billentyűzet aljában levő gyári szivacsot akartam lecserélni. Kivágtam két formát a 2mm-es lapból. Tudtam, hogy gyári 1.5mm-es volt, de egyrészt nem tudtam 1.5mm-es neoprént rendelni, másrészt mondom jó lesz az a 4mm réteg, ha sok, akkor majd összenyomódik miután összeraktam a billentyűzetet. Hát nem, nem lehetett a 2x2mm neoprént berakni a billentyűzet aljába, nem volt hozzá elég hely. Jó, akkor legyen csak 2mm. Ez már befért, de nagyon nehezen. Viszont volt egy olyan probléma, hogy kipúposodott tőle a billentyűzet alja és billegett össze-vissza tőle. Másrészt a hangon nem javított, továbbra is a plate volt a probléma.

    Nézegettem, hogyan lehetne betuszkolni neoprén csíkokat a plate és a pcb közé, de nem sikerült. Kevés olyan rész van, ahol hosszabb szabad sáv van anélkül, hogy keresztbe álljon egy kapcsoló.

    Volt még egy ötlet, hogy a ház felső része és a plate közé szorítok be 1mm neoprént, hátha ér valamit, de elengedtem a történetet. Nagyon vékony részen érintkezik a felső ház és a plate. Kivágni is nyűgös lett volna a mintát és nem is ért volna sokat olyan kis részen.

    Véleményem az egészről: Szétszedés és forrasztás nélkül szerintem nem lehet rajta segíteni. A másik, hogy rossz szétszedni és összerakni a billentyűzetet. A ház felső része hátul 4 kicsi műanyag pöcökkel pattan rá a ház alsó részére. Szóval nem elég szétcsavarozni, még a pöckökkel is kell szenvedni. Egyáltalán nem triviális kipattintani, kis csavarhúzóval feszegettem le, aminek a nyoma picit meglátszik a ház belső részén és a platen is. Végig olyan érzésem volt, mint mikor régen a thinkpademet szereltem. Minden szétszedés és összerakás során azt néztem mikor törik le egy műanyag pöcök valami fontos helyről.

    Most nem tudom, hogy vegyek duckyt és átmentsem a keycapeket a varmiloról vagy építsek sajátot. Amennyit olvasgattam billentyűzetekről az elmúlt hónapokban, már simán össze tudnék vásárolni darabonként egyet. Ha lehetne kapni az alkatrészeket. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák