Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz nagyArc #31865 üzenetére

    Én fordítva voltam, '92-től ANSI US kiosztást használtam, legtöbb itthoni billzetem US kivitelű.
    (Leszámítva a korábban megénekelt Mitsumi E99AC-t, ami valamilyen furcsa 102 gombos ANSI/ISO hibridre sikerült UK feliratozással: Bigass Enter, rövid Backspace (Lásd ANSI Model F PC)+rövid bal Shift. (Rendes F terminál, vagy összes ISO Model M))

    Aztán 2005 körül melóhelyen az lett az egyik feladatom, hogy a forgalmazott szoftverünket kéne honosítani, azt meg elég nehézkes ékezetek nélkül.
    Így egy-másfél évig szenvedtem az otthon amerikai, melóban magyar kiosztás miatt, hiába próbálkoztam a 101 gombos magyarral (QWERTY!), repülő ékezetes nemzetközi angol kiosztással (melyik barom találta ki, hogy a "+o az rövid ö? Biztos a hülye németek, azok is szoktak hosszú ékezetet tenni az alapvetően mindig rövid ö-jükre.), amerikain Alt+161-es ASCII bevitelre.

    Meló közben (helyett?) fórumozáshoz viszont kellettek a spéci írásjelek, onnantól persze teljes lett a káosz, mert vagy Alt-Shiftelem amerikaira, de akkor meló közben kevertem össze a hülye Z-Y-t, vagy magyaron keresgélhettem az AltGr-F/G-t a bracketekhez.
    Előbb-utóbb muszáj volt megtanulni az AltGr layert.
    Kb. 07-ben jött el az a pillanat, hogy itthon is átállítottam magyarra a Win alapértelmezett kiosztását, hiába volt akkor MS Ergo4000-em.
    Aztán 10-ben cseréltem egy szintén US Ergo4000-re (mást nem lehetett kapni. :DDD), majd jött a most is használt kínai cseresznye.
    Mondjuk utóbbit már 3/4 éve magyarra feliratozott kupakokkal használom.

    Közben akadt egy-két magyar billzet is, anyámnál jóideje leselejtezendő L Value Keyboard, vagy nálam a napelemes ajtótámasz, vagy a mecha építése idejére ideiglenesen vett Genius KB-110X, de azokból hamar elegem lett, annyira csapnivalóak.

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák