Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 01velemeny

    csendes tag

    válasz _t0Mi_ #22910 üzenetére

    (#22910) _t0Mi_
    A nagyon hasznos; menj el és próbáld ki tanács után :) összefoglalom, hogy szubjektíven mit lehet különbségnek érezni.
    A brown-nál van egy finom kis "akadás", ami a gumidóm buggyanásához képest sokkal finomabb. Ahogy korábban írták, először akár úgy is tűnhet, mint egy kis kosz. Ez a taktilis visszajelzés; először nem is érted, hogy csak ennyi - emiatt ez a nagy "vallásháború" a típusok között? De ha sokat gyakorolsz (átszokni) gépelni van akinek a stílusát segíti, hogy ún. touchtype módban csak finoman pergeti a taktilis pontig a billentyűt.
    Ha nem érzel erre (touchtype) affinitást, ne erőltesd a brown-t, mert ez önmagában nem fogja meghozni a technikát, erre konkrétan át kell gyakorolni (sokat), és van akinek nem is jön be.
    Ha ez nem játszik, akkor red. Itt nincs semmi pöccenés, finom akadás a billentyű útjában, olyan érzés, mintha egy tollrugót nyomogatnál. Játékra ezért is jobban ajánlott általánban a red/black, mert adott a tiszta, sima billentyűút. Ha nem használod ki, csak "hátráltalana" a brown taktilis pontja, "akadása". Persze ezek leheletnyi, részben csak beképzelt finomságok.
    De végül is amelyiket megszokod, azt fogod szeretni. Ha részletesebben érdekel, korábban hivatkoztam egy magyar cikkre és egy angol videora red - brown összehasonlításban.

    (#22865) ---Lasali---

    Megtaláltam a felvetett problémáidat, hivatkozásaidat a szomszéd fórumokon. Igen, ezek jogosak. Jó lenne ezek mellé tudni a problémamentes forgalomban lévő darabszámot, mert szerintem ezek nagy számban forgalmazott billentyűk. Akkor könnyebb lenne megsaccolni a szívás vagy boldogság esélyét. A nem működik bizonyos gomb videohoz - szerintem ez egy teljesen tiszta probléma, ezzel szerintem nem sz*kodnak, azonnal garanciába cserélik. Azonnal kiderül, reprodukálható a gond. Az a kérdés, hogy ha végignyomogatva a billentyűket hibátlan a darab, jelentkezhet-e ilyen probléma a garancia lejárta után? Sztem. ha be lett forrasztva, nem nagyon, ilyen hiba oka ált. ilyen blőd "ezt kihagyták" típusú lehet.
    Két ü betűs billentyű. Jót röhögtem - hol a fenébe nyomják bele ezeket a kupakokat az adott regios cuccba. Kicci kínai nem tudd külömbszég ö és ü között. Uddanollyan - maddnem.
    A fórumon egyébként feltűnt a forgalmazó, aki adta az arcát ehhez a cucchoz, és vállalta a problémákat, segített. sztem. ez pozitív /Na ő a te "beépített" embered :))/

    (#22911) nagyArc

    Persze, nem akarom én sem túlmisztifikálni a Cherry profizmusát. Nem az a baj ha hibás kapcsoló csúszik be (bár nem kívánom senkinek a kínlódást), csak derüljön ki és cseréljék ki esedezve. Na meg azért az ilyen esetek ne napi természetességgel történjenek, egy bizonyos színvonalat tartsanak már.
    Azért pont 1:10e-t írtam hibás kapcsoló aránynak, mert ezt a kb. 100 db kapcsoló (billentyűzetenként) elosztva 1% hibaarány jön ki keyboardonként a Cherry hibájából. Ha 1:1000-t írnék akkor minden tizedik billentyűzettel gond lenne, amit eleve a gyártók sem tolerálnának a Cherry-nek. Talán valahol a kettő között van az igazság.

    Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.

Új hozzászólás Aktív témák