Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tobias88888

    őstag

    Sziasztok! Volt pár hír a használt autók drágulásáról, mármint hogy a 2020-as 2.78 millióról 4.68 millióra nőtt az átlagár idénre hahu-n, plusz most mennyire nem éri meg autót venni. Gondolkodok váltáson, ami miatt átnéztem az árakat meg jó pár cikket, hogy valami értelmesebb drágulási arányt kapjak az esetleges pénz bukásra, de nem teljesen sikerült.

    A 2020as Fiestámat még 1.5m-ért vettem 150e km-el, akkor szerintem jó áron (ambiente). Hahu szerint most se kapnék többet 1.8nál érte reálisan. Persze szintén 9 éves fiestához hasonlítva már 2.2millióért van csak hasonló ajánlat, de ez sincs 70%. Megnéztem a szülők Nissan Qashqai-át, az is 10-20%ot drágult, a hasonló életkorú meg 45öt.

    Ha azt nézem, hogy azóta volt egy 10%os euró romlás mellett 46%os infláció, számtalan autógyártó bejelentés az alacsonyabb kategóriájú kocsik kinyírásáról és elektromosra váltásról, akkor ez a 45%os drágulás nem is vészes. Idén talán ha 10%-ot lehet bukni a vásárlással, de hosszú távon is nagyon max 20at. Más típusnál/évjáratnál ennél rosszabb a helyzet, vagy a cikkek túloznak?

Új hozzászólás Aktív témák