Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz kalapacsolok #136513 üzenetére

    A 6 sebességes váltóval kapcsolatban nekem az alábbi a tapasztalatom. Én is úgy kerestem autót, hogy legyen 6 sebességes váltója (pályán minél alacsonyabb fordulat miatt). Aztán rájöttem, hogy attól még nem lesz egyértelműen jobb nekem.

    1. Simán lehet, hogy a motor alacsonyabb fordulaton gyenge ahhoz, hogy bármit is csináljon az ember, emiatt van esetleg csak 5 gang és magasabb sebességnél nagy fordulat.
    2. Megeshet az is, hogy megvan a 6 gang, de a végső áttételezés mégis ugyanakkora, mint egy ötsebességes váltóval szerelt autónál. Emiatt csak többet kell váltogatni (gondolnám azért van ilyen, mert bizonyos motoroknál kisebb a hasznos fordulatszám tartomány, így a sűrűbb kapcsolás lesz az

    Tehát ezek után úgy pontosítottam magamban az elvárásokat, hogy minél alacsonyabb fordulaton pörögjön a motor autópálya tempó mellett (Ezen az oldalon a legtöbb autónál be vannak írva a váltó áttételek, illetve egy kalkulált fordulatszám 130-as tempónál).

    Értelemszerűen, ha van 6. sebesség, akkor saját tapasztalat szerint a fogyasztás is kisebb lesz 100-130-as tempó mellett, mint 5. sebességben (ha nem erőlködik a motor). Igaz, ezt az elvárást általában a 6 sebességes váltóval rendelkező típusok jobban teljesítik.

    2.5m már eléggé tisztességes összeg, szerintem itt már nagy a választék. Jó lenne tudni, hogy merrefelé akarsz elindulni (huligánkodnivalót akarsz, vagy valami néma csendben suhanó bálnát)? Milyen extrákra tartasz mindenféleképpen igényt?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák