Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz headhunter #8504 üzenetére

    Ha nemcsak a kimenet SD, hanem a forrás is, akkor elégséges egy 4 szálas I3-mas, de a 4 magos I5 a tökéletes választás. Félek, hogy SD IN / SD OUT kódolásnál nem fog 4 mag fölé skálázódni a rendszer és így a 4mag,8szálas I7-nek nincs értelme. De a Te pénzed... és hátha a jövőben lesz HD-s munkád... ott már skálázódhat a rendszer 8 szálra is. De HD-hoz már ajánlott egy diszkrét videókártya is, hogy legalább a forrást a vágásnál az dekódolja, ne a proci legyen terhelve.

    A RAMDRIVE főleg a netezésnél segít.
    Pl. Amíg az I7 kódol, addig a 512 MB-os RAMDRIVE-ra kirakott böngésző cache mellett nyugodtan NET-ezhetsz. Mivel az I7 nem lesz kihasználva SD-nél, ezért fps csökkenés nélkül tudsz NET mellett kódolni. Mivel így NET közben nem ír a winchire, ezért az nyugodtan ki tudja szolgálni a kódolást. Továbbá tudsz DVD-t is írni NET-ezés közben. A szép DVD íráshoz szintén ajánlott többek között egy nem töredezett ISO és egy nagyjából békén hagyott winchi...

    A RAMDRIVE-re nem érdemes anyagot kiraknod, mert a kódolási folyamatban a proci a szűk keresztmetszet. Ma még egy SATA2-es winchi is kiszolgálja a kódolás adatkérést és közben írni is tud. A Win7 beép. teljesítmény monitorjával is láthatod majd.

    A RAMDRIVE-re csak akkor érdemes még anyagot kiraknod, ha vágsz, effektelsz sokat. Ott a RAM gyorsabb elérése miatt egy SSD-nél is jobb előnyhöz jutsz. Gyorsabb, kényelmesebb vágásélményt biztosít, de a kódolásnál nem gyorsít, ahogy fentebb írtam.

    Ezt figyelembe véve én SD-nél megelégednék 2x4 vagy 1x8 GB-os RAM-al. Ha a rendszerinfó szerint azt kihasználja (ez programfüggő is), akkor vennék meg még 2x4-et vagy 1x8-at. A számok az alaplap slotjától és esettől függnek. Nem írtad a lap típusát...

    szerk: bakker mire megírom a regényt, megelőznek. :D

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák