Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bukmop

    tag

    válasz bluobluo75 #17254 üzenetére

    Kösz a linket, ebbe még nem futottam bele.
    Annyit mindenek előtt leszögeznék, hogy nem vagyok tuningos - bár K-s procim van és tervezem is majd a húzását, ha kevésnek érzem!
    HA jól vettem ki a cikkből, itt valójában első lépésben a turbo órajelet fixálta a felhasználó, ami ma, részemről/tudtommal, nem számít tuningnak, hisz ez tulajdonkép a gyári felső max. Ezt követően jött a BCLK emelés - ami ugyan régi találmány, ám pl. az én K-somat többre lehet húzni a szorzó emeléssel mint BCLK-val, igaz a kettő kombinációja az igazi extrém eset, DE ha jól tudom a BCLK emelés veszélyesebb is, mert ott a feszekkel játszol, és kicsi emeléssel is könnyen megsüthetsz valamit.
    Amre ki akarok jutni az az, hogy a NON K prociknál a szorzóra emelt órajel egy megfelelő deszkában mindenkinek járható út különösebb mellékhatások nélkül, de BCLK emelésre átlag user utolsó ként fog rátérni, mert akkor inkább K-s procit vesz és könnyebben, többre megy a szorzó emelésével - ami azért nem teljesen igaz, hisz számos leírásból kiderül, hogy egy jó K-s, stabil, megbízható húzás rengeteg odafigyelést és tesztelést igényel, de ha a feszekhez nem nyúlsz a beépített védelmek miatt nem olyan egyszerű kárt tenni.
    Ha valaki a procihoz hozzányúl, "húz" (BCLK-ba piszkál, vagy szorzót gyári turbó fölé emel) már számíthat a jelentős fogyasztás és hőtermelés hatásaira, mint következmény, ilyenkor a jó hűtő alap követelmény!
    Ha te az i7-ed a gyári max szorzóra állítod, szerintem nincs szükség hűtőre, elég lesz az is.

    Remélem nem beszéltünk el egymás mellett és ezért dobtad a mellékelt linket :DDD
    U.I.: olvashattad már itt is, hogy ha nem kell a 4mag-4HT az i5-3450 ár/értékben jobb az i5-3570-nél. Tehát ez is meggondolandó lehet.

    [ Szerkesztve ]

    "Doing more than the minimum work is my deffinition of failing!"

Új hozzászólás Aktív témák