Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    Sziasztok!

    Sikerült beüzemelnem egy Mikrotik routert a Telekom által adott ZTE mögé/helyett. (Ez azért kemény menet volt :B ). Most már van internetem, de egy dolgot nem tudok helyesen beállítani - lehet, hogy többet is, de most erről tudok. PPPOE-n kapcsolódom a Telekom szerverhez és netem csak akkor van, ha a Routing List-ben a 0.0.0.0/0 sorhoz konkrétan beírom a most kapott T-s gateway IP címét.


    Valószínűsítem, hogy ezt nem pont így kellene, de ha a Gateway-hez beírom a pppoe-out1 szöveget, akkor nagyon sok hibát jelez és nincs internetem. De mégsem kellene ezt így befixálni, mert kaphatok új gateway-t.

    A háttérhez még annyit, hogy pár napon keresztül, lépésről lépésre váltam le a T-s ZTE-ről, és csak ma inaktiváltam (pass-though) azt, és a végső módosításokhoz a Mikrotikon már használtam a Quick Set-részt, és lehet, hogy az nem volt ideális, pl. a felső sorban valamilyen VPN kapcsolatot definiált először (azt lementettem, majd töröltem, helyére került ez a mostani).

    Bocsánat a noob kérdésért, biztos evindens, de a neten nem jött szembe hirtelen a megoldás, vagy ha igen, elhúzott mellettem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák