Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    Hali!

    Adott egy CCR két L2TP klienssel egy távoli gateway-re.
    A távoli GW-nek van két publikus IPv4 címe, a CCR-en routing table + rule kombókkal van megoldva, hogy a kábeles neten épüljön fel az egyik L2TP és a backup LTE-en át a másik. Ennek oka, hogy management célból mindig minden irány működjön. Ez így működik is rendben. Van 1--2 kliens, amiken tesztből azt is meg tudom így tenni, hogy a LTE-n át, a kábeles neten vagy a VPN-en át menjen ki, szóval itt teljes az öröm.
    A kábeles L2TP-n OSPF-fel megy át elég sok routing szabály. Miként tudnám azt kivitelezni, hogy ha a kábeles L2TP down állapotba kerül, akkor, de csak is akkor, a LTE-n felhúzott L2TP-n át menjen az OSPF, azaz azon át hirdesse magát? Addig megvan, hogy fel van véve két routing rule, egyik 1-es distance-szel a kábeles L2TP-re tolja a forgalmat, egy magasabb distance pedig a LTE-re.
    Gondolom az OSPF-nél a két L2TP interface-t kéne rangsorolni, de itt elakadtam. Miként tudnám ezt megtenni? Ha az első IF megáll, az OSPF másszon át a másikra, de ha az első feléled, térjen is vissza. Egy lehetséges opció on-up és on-down script-ek implementálása, de próbálok bízni benne, van egyszerűbb út :D
    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák