Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    Sziasztok!

    Valamikor tavasszal cserélném majd a már elég öregecske (idén hét esztendős) gépemet, és mivel nekem ez utóbbi hét év hardveres változásai nagyjából ki is maradtak teljesen, már most, jó előre elkezdtem nézelődni, hogy lássam, mi a helyzet. (A múltkor tettem is itt fel már tápos kérdést, igaz nem magamnak, hanem egy nálam is tájékozatlanabb ismerősnek közvetítve.)

    Szóval, táp fronton is nézelődtem. Megbízhatóság és kiváló minőség a "top priority", kiegészítve a modularitással és halksággal. A tervezett gépemhez (vszg. I5 4590 és GTX960 páros lesz) ugyan egy 400W-os táp is simán elegendő lenne, de nem igazán találtam a honi kínálatban kedvemre valót a 400-450W-os kategóriában. Így egy lépéssel feljebb ugrottam az 500-550W környékére. (A mostani gépemben egy igen kiváló Enermax Modu82+ 525W dolgozik (amikor az Enermax neve még egyetl jelentett a megbízhatósággal és top minőséggel), de túl jár már a kb. 20000 munkaórán, és hiába tűnik még mindig nagyszerű állapotban lévőnek, azért nem reszkíroznék...)

    Hogy rövidebbre fogjam: az 500-550W kategóriában (kb. 35.000 Ft-os értékhatárig, amit belőttem magamnak) két darab ragadta meg az érdeklődésemet:

    EVGA Supernova G2 550W (ami ha jól láttam, akkor Super Flower Leadex Gold beles)
    Super Flower Leadex Platinum 550W

    Azonban egy dolog megragadta a figyelmemet: OTP (Over Temperature Protection) egyikben sincs! Ez mennyire általános manapság? Nem gáz ez? Vagy ezen nem érdemes aggodalmaskodni?

    Másik kérdésem: a honlapján alapból 7 év gyári garanciával szereplő EVGA tápot idehaza mindenhol csak 2 év garanciával láttam meghirdetve. (Olyan boltban is, ahol mondjuk a GS szériásra rendesen ott van az 5 év, tehát gondolom, hogy nem szürkeimport van a háttérben). Létezik, hogy ez normális, és mondjuk EVGA-nál a termék regisztrációjával lehet 7 évre kiterjeszteni a garanciát?

    A válaszokat előre is köszönöm.

    Illetve, ha valaki tud 400-450W körüli, idehaza kapható, halk és moduláris tápot a fenti két típussal egyező minőségben (japán kondik, szerelés minősége, stabilitás, halkság stb.), akkor megköszönöm, ha felhívja rá a figyelmemet!

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák