Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    Sziasztok

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Corsair CX400, ami simán elbírja a rendszert. Főleg most, hogy i5-re cseréltem, gyakorlatilag hangtalanul megy szintetikus tesztek alatt is.

    Viszont arra figyeltem fel, hogy a Heaven benchmark alatt mintha a venti folyamatosan szabályozgatná magát, és halkan olyan hangot ad, mintha váltogatnék egy motorral, kissé idegesítő. Eddig nem hallottam, mert AMD alatt porszívózott már ilyenkor, olyan sok áramot kért... de most szinte minden venti passzívon megy...

    Három kérdésem lenne:
    -1. Ez vajon coil whine lehet? Érdekes, hogy Heaven-ben mikor jelenetváltás van, elsötétül a kép akkor lecsökken a zaj egyidőben, ha újra kép van akkor feljön.
    Már szétszedtem a tápot, és alaposan kifújtam, brutál por volt benne... A venti benne egy 2 pines 12-es 0.3 A-es noname cucc, alapon is kerreg kicsit.

    -2. Felmerült bennem, hogy lehúzom róla a ventit, hogy kiderítsem a venti okozza-e. de nem tudom ezzel nem nyírnám-e ki (hővédelem?) Teljesen hűvös levegőt fúj alapjáraton, stressz teszt alatt is.... és szerintem 1-2 percig elmenne passzívon gond nélkül.

    -3. Van egy másik 12-es hasonló ventim, igaz kicsit műteni kéne, mert nem olyan a csatlakozója... Ha még is coil whine lenne, akkor nem szarakodok vele. Amúgy gond nélkül belerakhatnám?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák