Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • anytime

    őstag

    Sziasztok!

    Egy kis érdekesség, legalábbis nekem mindenképpen tanulságos volt ....

    Ma vettem egy költségszámlálót, amivel többek között a pillanatnyi, konnektorból felvett W érték is mérhető.

    Nos, az én konfigom, idle 60W-ot :Y vesz fel a hálózatról, monitorral együtt! Miközben ezt a hsz-t gépelgetem és nyitva van 3 a böngészőben 3 oldal, "felszaladt" a pillanatnyi fogyasztás kemény 70-80W érték közé.

    Rátoltam egy szolid játékot, az FM14-et, ami azért nem egy nagy VGA igényes program :), induláskor flszalad ugyan 100W-ra, majd visszaesett 70-80 W közé .... Persze, vannak azért VGA gyilkos játékprogramok is, azokkal lehet érdekesebb a dolog.

    Természetesen vannak nekem is olyan játékaim, amelyek 99%-on futtatják a VGA-at, le fogom velük is tesztelni a konfigomat.

    Ezúton és utólag is meghajlok azon szakik előtt, akik anno jelezték a helyes fogyasztási értékeket. Ami miatt a mostani táp van a gépemben, annak ez egyetlen oka az, hogy hibryd üzemben használom, így nem forog a ventije, az alulfeszelt proci hűtésére meg elég az alapon tekerő TY147-es, amit meg nem hallok, így majd' egy passzív rendszerem van.

    Tudom, most Potzee felszisszen majd, de ez az egy venti megy, ha nem játszom. Játék alatt meg fent van a füles.

    Ami miatt ide off-oltam, az azért volt, hogy minden tápvásárlás előtt álló kolléga fontolja meg az "öreg" szakik jó tanácsát, felesleges millió watt-os tápokra költeni a pénzt ....

    Üdv:
    A

Új hozzászólás Aktív témák