Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Isual

    veterán

    válasz vzsryl #11728 üzenetére

    Üdv!
    Augusztusban veszek egy gépet (játék[nem HC és nem 24/7], ált. felhaszn.) és kicsit változott a felállás, így kikérném a véleményeteket.
    Szóval a gép minden bizonnyal ez lenne:
    alap: MSI P67A-C45
    proci: Intel Core i5 2500K (+ egy Noctua NH-U12P SE2 cooler)
    RAM: 2x4GB Corsair Vengeance
    VGA: ASUS GTX580 DCUII
    SSD, 2xHDD, ODD és egy Corsair 600T alsótápos ház
    Mint az sejthető a fő preferencia, hogy minél halkabb legyen a gép.
    Tesztek alapján nagyjából 325-375W-ot eszik terhelve ez a felállás, de én idővel mind a procit(4-4,5GHz- környékére),(RAM-ot,) mind a VGA-t húznám egy kis fesz emeléssel.
    Azt tudom, hogy a GTX580 voltage tuningja olyan +75-100W-tal dobja meg a fogyasztást terhelés alatt, a proci is hasonló mértékben kér többet (persze ez attól függ, hogy mennyit engedünk neki), szóval egy 150-200W-tal azért növelné az igényt a húzott konfig.
    Ezek tudatában én két tápot néztem ki, az egyiket egy racionális döntésnek tartom, a másik meg nagyon vonz, így kíváncsi lennék mit tanácsoltok. Én a Corsair HX650-re és az Enermax MODU87+ 600W-os tápra gondoltam, mindenképpen modulárisat szeretnék.
    Az Enermax egyetlen negatívuma számomra (az árat leszámítva) csak a kevesebb garancia, és a Corsairben pont a 7 éves gari a vonzó. Szóval mit tanácsoltok? Gondolom azért a gari miatt nem kell, hogy fájjon a fejem, valszeg nem menne tönkre az Enermax 3 év után, de mégis jobb félni, mint megijedni...
    Előre is köszönöm! :R

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

Új hozzászólás Aktív témák