Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Sziasztok!
    Milyen Android telefont tudnátok ajánlani, ami megfelel a következő kritériumoknak (ebben a fontossági sorrendben)?
    1. fényerő szenzor, előlapi kamera, LED "zseblámpa", digitális iránytű - ezek egyike sem hiányozhat.
    2. Amoled kijelző - mert csak (szeretem a fekete hátteret) -, és nem nagyobb 4"-nál. (Jelenleg Galaxy Ace-em van 3,5"-os és szvsz egy becsületes férfiember kezébe nem való tepsi telefon, kizárólag egykezes használat jöhet szóba, szóval az Ace formailag abszolút tökéletes számomra. :K )
    3. 1+ GB ram, ennél alább nem adom, még ha feszegeti is az anyagi keretet, akkor sem. Vmint egy bika cpu sem ártana, hogy röccenéstelen legyen az OS.
    4. Bugoktól mentes oprendszer (az Ace wifi hibájával és a wake lag-gel ki lehet kergetni a világból, igen nagy önuralomról teszek tanúbizonyságot, hogy még nem csaptam falhoz) és legyen rá hivatalos Jelly Bean (és kilátásban a következő), valamint népszerű eléggé, hogy legyen rá egy rakás CM rom is.
    5. Samsung a kedvenc márkám, de nem zárkózom el a HTC-től és a Sony-tól sem, sőt! Az Xperia-k eléggé tetszetősek, főleg az extra szolgáltatások miatt, mint az ANT+ kompatibilitás (ez előny lenne, sokat sportolok és kütyümániás is vagyok). NFC is jöhetne.
    6. Kültéri mozgásokból adódik, hogy előny lenne, ha strapabíró lenne, bár nem feltétel. Eddig se esett baja a telefonjaimnak.
    7. Az ár... 100k fölé nem szeretnék menni, tarifacsomag nélkül szeretném venni meglévő számlás csomaghoz, használt is jöhet, de csak ha muszáj.
    8. Kellő belső tárhely, nem kell sok, elég 1-2 giga, csak fel tudjak rakni egy 4-500 Mb alkalmazást mindenféle sd-ext trükközés nélkül... kell PDroid támogatás a rom-hoz, szóval ezért is fontos a népszerűsége a buherátorok körében.
    9. Legalább két évet fog szolgálni, időtálló modell kellene.
    És a bónusz feltétel: elérhető a BT 4.0 low energy a középkategóriában? Vagy ehhez még mindig S4-et vagy i4, i5-öt kell venni? :U

    Hát akkor egy kérdésem maradt a végére: létezik ilyen telefon, vagy telefonok? :R

    Kicsit a felhasználásomról:
    kültéri tevékenységek játszanak, amihez térkép, gps kell, vagy csak tracklog, esetleg egyéb; idegesít a fényerő szenzor hiánya, utálom, ha sötétben kisüti a szemem, kültéren meg nem látok semmit; a telefon teljes kapacitását ki szoktam használni, az Ace-em már nem szolgál úgy, ahogy kellene, nagyon lassú és a gyufásskatulya Ram miatt a multitask is gyenge (még egy szaros Opera mini is újra be kell töltse az oldalt, ha átváltok más alkalmazásra). A telefonom automatizálva van és keftelésből futtatok rajta mindenfélét, ami eszi az erőforrásokat rendesen, Text-to-Speech és a Speech-to-Text állandó használat alatt, ami mellett a kicsi Ace-em alig akar válaszolni, roskadozik a teher alatt.
    Szóval jah, nem viccből van okostelefonom. :B

    Köszönöm szépen előre is a válaszokat, ha szán vki időt rám! :R

    szerk: a vásárlás ténye is még csak tervben van, 1-3 hónap múlva esedékes. Addigra már szeretném tudni, h mire van szükségem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák