Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petro3

    csendes tag

    válasz Szellem. #11308 üzenetére

    Szia! Sziasztok!

    Home userként 5 napja használom a Roboscan IS free változatát. Próbaképpen telepítettem fel a notebookomra, amin előtte NOD32 5.2.9.1 futott + a WIN 7 tűzfala. A gépem adatai: Pentium Dual CPU T3200 2 GHz, 4GB Ram, WIN 7 Home Premium 64 bit. Általános jogú fiókot használok.

    A telepítés szerintem gyorsan ment végbe, hibát, fagyást nem tapasztaltam. Telepítés után újra indítottam a gépem, ezután jött a kézi update. A frissítés rövidebb idő alatt megtörtént, mint amire számítottam. - Olvastam itt a fórumban, hogy volt akinél lassú volt az első frissítés. –

    Ezután, (a fórumban olvasottak szerint) bekapcsoltam a Roboscan tűzfalát (kikapcsolta a WIN7 tűzfalat), a heurisztikát, valamint a p2p frissítést. Más beállítást nem módosítottam.

    A NOD32-höz tudom csak viszonyítani a használhatóságát. A NOD32 úgy állítottam be, hogy a valósidejű fájlrendszervédelemben csak a kiterjesztés szerinti fájlokat és a kiterjesztés nélküli fájlokat vizsgálja. Így „erőforrás kímélőbb” volt, NOD32. (Természetesen a veszélyes alkalmazások keresése minden opcióban be volt pipálva.) Indításkor a szokásos WIN 7 logó után csak felvillant az „Üdvözöljük”, majd betöltött az asztal a mini alkalmazásokkal, és a wifi is csatlakozott.

    A Roboscan IS free indulása az üdvözlés után több időt igényel, bő fél percet. Miután a rendszer felállt, az alkalmazások gyorsan indíthatóak, kb úgy mint a NOD32 esetében. A böngészés is NOD szintű, tehát gyors. Néha az a benyomásom a gép használata közben, hogy a könyvtárak elérése, fájl műveletek végzése, mintha gyorsabb lenne, mint a NOD32 esetén. De lehet, hogy ez csak érzéki csalódás. Mintha nem is lenne a gépen, hasonlóan az elődjéhez.

    Napi 1- 2 frissítést tapasztaltam. Ezt is úgy, hogy a gépem nincs egésznap bekapcsolva. Egy felugró ablak jelzi a frissítés megtörtént.

    A Network Protection ablakban a hálózati forgalmat csak akkor látom, ha időnként egy kapcsolat „felvillan”. Eddig nem találtam meg a beállítások között, mely alkalmazások csatlakoznak az internetre.

    Szerintem a kézzel indított keresés is gyors, természetesen annak függvényében milyen szintű keresést indítok. 3 lehetőség közül lehet választani. Úgy tapasztaltam az átvizsgált fájlok száma és a keresési idő alapján, csak rendszergazdaként indított kereséskor nézi át a teljes C meghajtót, általános jogú fiókból indított kereséskor nem. (A NOD32-nél ezt nem tapasztaltam.)

    Mivel nem vagyok IT szakmabeli, és nem is értek hozzá, vírusmintákon nem teszteltem. Csak azokat a teszt eredményeket ismerem, amit néhány nappal ezelőtt, a tisztelet fórum társak megírtak. MBAM és az EmergencyKittScanner eddig nem talált fertőzést, mint ahogy a NOD32 után sem. Igaz, nem keresem a gépemre veszélyes helyeket, tevékenységeket, de így is előfordult már google keresés közben, hogy a NOD32 hárított.

    Egyenlőre ennyit tudok elmondani a Roboscan IS free-ről.

    Üdv: petro3

Új hozzászólás Aktív témák